+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A mesék világáról rajzoltak
2019. november 8. péntek 19:07 - Keszthely
A mesék világáról rajzoltak
A Keszthelyi Család és KarrierPONT őszi program sorozatában rajzpályázatot hirdetett óvodások részére, Neked melyik a kedvenc magyar népmeséd? címmel. Tegnap délután játékos délutánra és eredményhirdetésre várták a gyermekeket és szüleiket a központba.

Sorban érkeztek a kicsik a Család és KarrierPontba. Színes rajzokat is hoztak, mert egy felhívást olvastak a szüleik, s ők úgy gondolták, hogy rajzolnak a felhívásra. Kedvenc meséjükről kellett rajzolni a rajzpályázatra. Óvodai csoportok közösen készített alkotással is neveztek. A bátrabban el is mondták mi látható a rajzlapon.

"Nagyon pici virágok, hatalmas nap van a rajzon a Kiskondás című meséből."-mondta a kis óvodás Dencs Zoltán.

Percek alatt megtelt a játszószoba. A nagyobbacskák segítettek a kicsiknek építeni. Felhőtlen közös játékkal töltötték az időt a kicsik miközben a rajzokat a felnőttek megnézték. Szép Mariann óvónő értékelte a kis művészek fantázia világának megjelenítését, a pályamunkákat.

"Mivel a népmese, magyar népmese áll hozzájuk a legközelebb és ez nagyon csodálatos dolog és nagyon fontos a magyarság tudatunkban is és az ő kis képi világukat árulja el. Tulajdonképpen ahogy ők ezt az egész történetet elképzelik és ha itt végignézünk ezeken a rajzokon lehet látni a gyereknek azt a gyönyörű, színes képi világát, a különleges formavilágát amivel ezeket  megjeleníti."-mondta Szép Mariann, óvónő.

Az eredményhirdetésig is sok újdonságot hallhattak a gyerekek. Magyar Szilvia, a gyermekkönyvtár vezetője játékosan, bevonva  a kicsiket bemutatta mesék, regények tárházát a könyvtárat ahol nem csak könyvekkel, hanem  különböző szórakoztató, ismeretterjesztő és ismeretet bővítő rendezvényeket is tartanak. Sokan érdeklődve lapozgatták a mesekönyveket amiket a gyermekkönyvtárból hoztak a délutáni rendezvényre.

A Család és KarrierPONT  2018. júniusától igazi családbarát programokkal várja az érdeklődőket. A rajzpályázat az őszi programsorozathoz kapcsolódott.

"Ez a program kimondottan a gyerekeknek kedvez, de mindig van alkalom az anyukáknak is arra, hogy megismerkedjenek az irodának a szolgáltatásaival, tevékenységével miközben a gyerekek is jól érzik magukat. Ezt az eseményt rajzpályázat köré szerveztük, amit még az őszi szünet előtt meghirdettünk, így talán egy kis elfoglaltságot is adtunk a gyerekeknek a szünidőben."- adott tájékoztatást Nagyné Németh Barbara, tanácsadó.

Eljött a várt pillanat is, amikor a rajzok alkotóit megjutalmazták. Senki nem ment haza ajándék nélkül a Család és KarrierPONT-ból.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jótékonysági teremlabdarúgó tornát szerveztek Keszthelyen 13 csapat részvételével
 
A várvölgyi rendezvény évről évre népszerűbb, melyre a környékbeliek is szívesen ellátogatnak.
 
Sok területen készítettek feltáró dokumentálásokat a Balatoni Múzeum munkatársai.
 
A lakosság száma azonban 2015 óta csökken, ennek megállítására pályázatok segíthetnek.
 
Hetedik alkalommal szervezték meg Sármelléken az Ólból üstbe elnevezésű kolbásztöltő versenyt.
 
Ezen a héten érdemes a papírokat kitölteni, hogy már a januári béreknél jelentkezzen a kedvezmény.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó