+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsvéti szezonnyitó a Majormúzeumban
2018. április 2. hétfő 17:24 - Keszthely
Húsvéti szezonnyitó a Majormúzeumban
Megnyitotta kapuit a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Húsvéttól kezdve Márton-napig várja a látogatókat az intézmény, mely Európa első agrárfelsőoktatási intézetének tangazdaságát mutatja be. A húsvéti pikniken állatsimogatóval és népi játékokkal kedveskedtek a népes közönségnek.

Az Élménygazdaság nyitórendezvényén mindig az állatsimogató aratja a legnagyobb sikert.

„Tavaly is voltunk itt és szerintem nagyon jó, mert nyulak is vannak és most láttam…tavaly csibék is voltak és ilyen picik voltak, dobozban” - nyilatkozta a nyulak simogatása közben Csiszár Ádám.

Tandemsí, kordélyok, taligák, gólyalábak, hordólovaglás és számos nép játék várta még a családokat. A játszópajta is megtelt, ahol a kötelek és mászókák nyújtottak szórakozási lehetőséget. Sokan használták ki a 2013-ban átadott Élménygazdaság nyújtotta lehetőségeket.

„Mindenképpen szerettük volna kiélvezni ezt a jó időt és a kisfiúnkkal eljönni és megnézni az állatokat, megsimogatni őket” - árulta el Kovács Ferenc, miközben kisfiát húzta a kordélyban.    

A Majorbéli húsvéti rendezvény egyben a kiállítóhely évadnyitója is. Áprilisiban hétköznapokon, májustól már szombaton is, a nyári szezonban pedig már minden nap várják majd a látogatókat. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum szárnyai alatt működő kiállítóhely célja hogy bemutassa Európa első agrárfelsőoktatási intézetének tangazdaságát.

Szabóné Lázár Ibolya, a kiállítóhely vezetője: „Én azt hiszem, nem is nagyon gondolják, talán még a keszthelyiek sem, akik itt nem jártak, hogy milyen gazdag bemutatótérré alakult ez a major.”

A kiállítóhely Húsvéttól kezdve Márton-napig várja a látogatókat. A hagyományos programok közt szerepel a Múzeumok éjszakája, az Emlékhelyek napja és a nyári táborok. Újdonságként, kihasználva még augusztus utolsó hétvégéjét, egy terménybemutató gyümölcsfesztivált fognak rendezni.

A Majorbéli húsvéti pikniken természetesen traktorra is lehetett pattanni. Ilyen és hasonló gépcsodákkal július utolsó szombatján is lehet találkozni a majorbéli géptalálkozón, mely a kiállítóhely legnagyobb rendezvénye.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár