+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsvéti szezonnyitó a Majormúzeumban
2018. április 2. hétfő 17:24 - Keszthely
Húsvéti szezonnyitó a Majormúzeumban
Megnyitotta kapuit a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Húsvéttól kezdve Márton-napig várja a látogatókat az intézmény, mely Európa első agrárfelsőoktatási intézetének tangazdaságát mutatja be. A húsvéti pikniken állatsimogatóval és népi játékokkal kedveskedtek a népes közönségnek.

Az Élménygazdaság nyitórendezvényén mindig az állatsimogató aratja a legnagyobb sikert.

„Tavaly is voltunk itt és szerintem nagyon jó, mert nyulak is vannak és most láttam…tavaly csibék is voltak és ilyen picik voltak, dobozban” - nyilatkozta a nyulak simogatása közben Csiszár Ádám.

Tandemsí, kordélyok, taligák, gólyalábak, hordólovaglás és számos nép játék várta még a családokat. A játszópajta is megtelt, ahol a kötelek és mászókák nyújtottak szórakozási lehetőséget. Sokan használták ki a 2013-ban átadott Élménygazdaság nyújtotta lehetőségeket.

„Mindenképpen szerettük volna kiélvezni ezt a jó időt és a kisfiúnkkal eljönni és megnézni az állatokat, megsimogatni őket” - árulta el Kovács Ferenc, miközben kisfiát húzta a kordélyban.    

A Majorbéli húsvéti rendezvény egyben a kiállítóhely évadnyitója is. Áprilisiban hétköznapokon, májustól már szombaton is, a nyári szezonban pedig már minden nap várják majd a látogatókat. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum szárnyai alatt működő kiállítóhely célja hogy bemutassa Európa első agrárfelsőoktatási intézetének tangazdaságát.

Szabóné Lázár Ibolya, a kiállítóhely vezetője: „Én azt hiszem, nem is nagyon gondolják, talán még a keszthelyiek sem, akik itt nem jártak, hogy milyen gazdag bemutatótérré alakult ez a major.”

A kiállítóhely Húsvéttól kezdve Márton-napig várja a látogatókat. A hagyományos programok közt szerepel a Múzeumok éjszakája, az Emlékhelyek napja és a nyári táborok. Újdonságként, kihasználva még augusztus utolsó hétvégéjét, egy terménybemutató gyümölcsfesztivált fognak rendezni.

A Majorbéli húsvéti pikniken természetesen traktorra is lehetett pattanni. Ilyen és hasonló gépcsodákkal július utolsó szombatján is lehet találkozni a majorbéli géptalálkozón, mely a kiállítóhely legnagyobb rendezvénye.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nagy az érdeklődés a kézműves táborokra.
 
A KÉVE aktivistái emelték fel szavukat a déli szabadstrandért.
 
A KÉVE demonstrációjára az alpolgármester is reagált.
 
A térségből is várják az önkéntes katonák jelentkezését.
 
Az én városom, Keszthely című projektből befolyt összeget klímaberendezésre fordítaná az osztály vezetése
 
20. éve szervezik meg a Gyenesdiási Bornapokat a Zalai Borcégér égisze alatt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó