+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Koszorú körkép a keszthelyi piacon
2019. október 30. szerda 19:10 - Keszthely
Koszorú körkép a keszthelyi piacon
Mindenszentek és halottak napja közeledtével a legtöbben már beszerezték a temetőkbe szánt koszorúkat, virágokat, egyéb kellékeket. Azok sem késtek el, akik ezt az utolsó pillanatra hagyták, a kereskedelemben ugyanis számos helyen óriási még a kínálat. A keszthelyi piacon is ez a helyzet.

A Keszthelyi Városi Piac hagyományosan talán a koszorúk és virágok legnagyobb palettáját kínálja a vásárlók részére. A szerdai piacnapon is sokan keresték ezeket a termékeket. Bangó Istvánné is itt szerezte be a hozzátartozói sírjára szánt koszorúkat. Három koszorút kell vásárolnom. Mert az én szüleim messze vannak, ott már voltunk Bácsalmáson. Az árak: általában ennyi, úgyhogy nem sok, nem kevés. Szerintem aki ezzel dolgozott, ezt meg kell fizetni - mondja.

Az ünnep közeledte abból is tapasztalható, hogy a legtöbb ember kezében koszorúk, sírcsokrok, virágok, mécsesek vannak. A kínálat sokszínű, az árak is széles skálán mozognak. Ennek köszönhetően mind a vékonyabb pénztárcájú vásárló, mind a tehetősebb megtalálhatja a számára megfelelő terméket. Bár a vásárlók általában másképpen érzékelik, az árszínvonal mégis évek óta változatlan. A legkisebb, tenyérnyi méretű koszorúk már ötszáz forintért beszerezhetők, a drágábbak ára ötezer-ötszáz, hatezer forint körül mozog.

Kubicsek László koszorúárus elmondta: Évek óta hagyomány, hogy 23-án kezdjük el az árusítást. Előtte dolgozunk már majdnem egy hónappal, hogy minden készen legyen, de 23-ával kezdődik az árusítás, és szerencsés esetben 30-án, 31-én fejezzük be.

A krizantém-fajta virágok ára - minőségtől, mérettől függően - általában háromszázötven, négyszáz forinttól indul. A legszebbekért körülbelül ötszáz forintot kell adni. A Viva Virágboltban már szeptember eleje óta megkezdték a felkészülést az ünnepekre. "Rengeteg készítménnyel készülünk a vásárlók számára. A koszorúkon át a különböző sírdíszeken, az élő virágos, illetve selyemvirágos díszekkel együtt. Az elején, ahogy közeledtünk a Mindenszentekhez, a hónap elején inkább az ilyen selyemvirágos, illetve szárazvirágos díszek voltak kelendőbbek. Most, hogy már közeledünk az ünnephez, már elkezdték az élővirágos díszeket is vásárolni" - tudtuk meg Hamarics Cintia üzletvezetőtől.

Nyilván számítani kell arra is, hogy az utolsó pillanatban már nem lesz majd akkora a választék a kereskedelemben, mint az a szerdai piacnapon volt tapasztalható.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó