+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Aktuális az autógumik cseréje
2019. november 1. péntek 19:06 - Keszthely
Aktuális az autógumik cseréje
A hozzáértők állítják, hogy akkor kell lecserélni a nyári abroncsokat autónkon amikor a napi közép hőmérséklet 7 fok alá süllyed. De akkor is indokolt a csere, ha a gumi profilmélysége kisebb a megengedettnél. Ha 1,6 milliméternél kisebb profilmélységű gumival közlekedünk nem csak a büntetés kockázatát vállaljuk, hanem felelőtlenül mások és magunk életét is veszélyeztetjük. Már 3-4 mm profilmélységnél le kell cserélni az abroncsokat. A tél beállta minden évben figyelmeztetnek a szakemberek.

Cserép Ferenc a téli gumik állapotára hívja fel a figyelmet. Aktuális a gumiabroncsok cseréje. A hosszú ősz után bármikor beköszönthet a téli időjárás. Ködös, csapadékos az időben,  a csúszós utakon az autótulajdonosok  sokat tehetnek a baleset megelőzésért, a biztonságos közlekedésért. A több évtizedes szakmai múlttal rendelkező szerviz tulajdonos azt mondja, az autók állapotának ellenőrzése mellett időben kell lecserélni a nyári gumikat. Az sem mindegy milyen téli gumit teszünk  gépjárműre.

"Ügyelni kell arra, hogy jobb minőségű abroncsot vásároljunk, amit tapasztalom is, hogy az utóbbi időben minimum közép kategóriás abroncsot vásárolnak az emberek. Ez annyiból is jobb, hogy sokkal jobb nedves tapadással és kanyarstabilitással rendelkeznek az abroncsok, ami a téli körülmények között mindenképpen előnyös. Arról nem beszélve, hogy nagyon jók a fékezési tulajdonságaik."- mondta Cserép Ferenc.

A nyári és a téli abroncsok között nagy a különbség. A téli gumi hamarabb eléri az üzemi hőfokot és hamarabb tudja biztosítani a tapadást. Magunk és mások biztonsága érdekében időben fel kell készülni a téli útviszonyokra.  Ráadásul egy rendőri ellenőrzésnél a rossz gumik használatáért büntetést is kaphatunk. Szinte már minden gumiszervizben sorban állás van. Időpont egyeztetés mellett érkeznek az autótulajdonosok.

"Ellenőrzésbe, intézkedésbe még nem futottam bele, de mindenféleképp fontosnak tartom időben lecserélni a gumikat. Rengeteget autózom úgy Ausztriában mint Magyarországon. Ugye azt tudni illik, hogy Ausztriában időhöz kötött a gumiabroncsok lecserélés, viszont Magyarországon nagyon sok a baleset, s mivel nagy családos vagyok, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy biztonságos tudjunk közlekedni."- mondta a gumi cserére érkező Sallai Gyula.

Célszerű megfogadni a szakemberek tanácsát, betartani a szabályokat. Autózzunk biztonságosan  minden évszakban  a megfelelő gumikon. Az elhasználódott, megrongálódott  gumik életveszélyesek, ez nem az az eset, amikor spórolnunk kell, mert az autóban utazók épsége a legfontosabb.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó