Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / A Festetics György Zeneiskola kettős jubileuma
2019. okt. 28. hétfő | Keszthely
A Festetics György Zeneiskola kettős jubileuma
Fennállásának 55. és névadásának 25. évfordulóját nagyszabású gálaműsorral ünnepelte a Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola múlt pénteken a Balaton Színházban. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a névadó gróf leszármazottja, herceg Dr. Festetics György is. A közel kétórás koncerten felidézték a kezdeteket, bemutatták a szakmai eredményeket és köszönetet mondtak számos pedagógusnak is az intézmény hírnevének öregbítéséért.

A hangverseny nyitányaként –ahogyan maga a zene is felépül– ritmusokkal indított a Boombatucada ütőegyüttes. Az iskola vezetése tisztelettel adózott azon zenepedagógusok évtizedes munkássága előtt is, akik sokat tettek az intézmény hírnevének öregbítéséért. Nagy Bálint polgármester hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, köszöntőjét Vozár Péterné önkormányzati képviselő tolmácsolta: „Büszkék vagyunk a zeneiskolánkra, büszkék vagyunk az itt tanító kiváló pedagógusokra, a szép eredményekre és minden tanulóra.”

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar mellett a hévízi Musica Antiqua Együttest és a keszthelyi Helikon Kórust is láthatta, hallhatta a közönség. Az est díszvendégét, herceg Dr. Festetics Györgyöt megkülönböztetett tisztelettel köszöntötték, aki a család nevében hozzájárulását adta az intézmény névhasználatához, és 25 évvel ezelőtt szintén jelen volt a névadó ünnepségen. „Fontos a gyerekek zenei nevelése, mert létrehoz egy biztos életfilozófiát. Zeneiskolába már egészen korán be lehet őket íratni, bizonyos dolgokat csak ott tudnak elsajátítani. A zene egy egész életen át nagyban segíti az embert.”

A koncerten felcsendült Babos Judit zenetanár saját szerzeménye is, melyet egy fiatal tehetséges zongoristanövendék, Lekics Krisztina és az iskola ifjúsági vonószenekara adott elő. A közel kétórás hangversenyen megpróbáltak egy átfogó képet adni az intézményben zajló művészetoktatásról, mondta Bánhidai Tamás igazgató. „A műsor összeállítása az alapján történt, ami tulajdonképpen a zeneiskola lényege, hogy a zene sokszínű. Ezt próbáljuk tanítani, megmutatni a gyerekeknek. Úgy érzem a közönség tapsaiból, érdeklődéséből, hogy ez a mai hangversenyen sikerült.”

Az est végén természetesen pezsgővel koccintottak a kettős jubileumra, bízva abban, hogy az iskola még sokáig hozzájárulhat Keszthely város kulturális életéhez.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi hangversenyéről bővebb összeállítással jelentkezik a november 5-i Szignatúra című kulturális magazin.

| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszthely
Megkoszorúzták Festetics György szobrait és fellobbant a helikoni láng is.
| 2020. szep. 14. hétfő 13:04 | Keszthely
Ma is aktuális kérdéseket fogalmaz meg Kurucz György könyvében a szakma szerint.
| 2019. ápr. 3. szerda 17:52 | Keszthely
I. Festetics Györgyre emlékeztek április 2-án a Fő téri templomban.
| 2017. máj. 23. kedd 11:08 | Keszthely
Idén rekordszámú hallgató vett részt a 143. sárgulási ünnepségen Keszthelyen.
| 2015. aug. 4. kedd 16:13 | Keszthely
Augusztustól újra méltó sírhely magasodik a Mauzóleumba temetkezett Festeticsek felett.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.