+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Festetics György Zeneiskola kettős jubileuma
2019. október 28. hétfő 19:05 - Keszthely
A Festetics György Zeneiskola kettős jubileuma
Fennállásának 55. és névadásának 25. évfordulóját nagyszabású gálaműsorral ünnepelte a Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola múlt pénteken a Balaton Színházban. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a névadó gróf leszármazottja, herceg Dr. Festetics György is. A közel kétórás koncerten felidézték a kezdeteket, bemutatták a szakmai eredményeket és köszönetet mondtak számos pedagógusnak is az intézmény hírnevének öregbítéséért.

A hangverseny nyitányaként –ahogyan maga a zene is felépül– ritmusokkal indított a Boombatucada ütőegyüttes. Az iskola vezetése tisztelettel adózott azon zenepedagógusok évtizedes munkássága előtt is, akik sokat tettek az intézmény hírnevének öregbítéséért. Nagy Bálint polgármester hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, köszöntőjét Vozár Péterné önkormányzati képviselő tolmácsolta: „Büszkék vagyunk a zeneiskolánkra, büszkék vagyunk az itt tanító kiváló pedagógusokra, a szép eredményekre és minden tanulóra.”

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar mellett a hévízi Musica Antiqua Együttest és a keszthelyi Helikon Kórust is láthatta, hallhatta a közönség. Az est díszvendégét, herceg Dr. Festetics Györgyöt megkülönböztetett tisztelettel köszöntötték, aki a család nevében hozzájárulását adta az intézmény névhasználatához, és 25 évvel ezelőtt szintén jelen volt a névadó ünnepségen. „Fontos a gyerekek zenei nevelése, mert létrehoz egy biztos életfilozófiát. Zeneiskolába már egészen korán be lehet őket íratni, bizonyos dolgokat csak ott tudnak elsajátítani. A zene egy egész életen át nagyban segíti az embert.”

A koncerten felcsendült Babos Judit zenetanár saját szerzeménye is, melyet egy fiatal tehetséges zongoristanövendék, Lekics Krisztina és az iskola ifjúsági vonószenekara adott elő. A közel kétórás hangversenyen megpróbáltak egy átfogó képet adni az intézményben zajló művészetoktatásról, mondta Bánhidai Tamás igazgató. „A műsor összeállítása az alapján történt, ami tulajdonképpen a zeneiskola lényege, hogy a zene sokszínű. Ezt próbáljuk tanítani, megmutatni a gyerekeknek. Úgy érzem a közönség tapsaiból, érdeklődéséből, hogy ez a mai hangversenyen sikerült.”

Az est végén természetesen pezsgővel koccintottak a kettős jubileumra, bízva abban, hogy az iskola még sokáig hozzájárulhat Keszthely város kulturális életéhez.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi hangversenyéről bővebb összeállítással jelentkezik a november 5-i Szignatúra című kulturális magazin.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nagy Bálint reagálása Czuth Zoltán László levelére.
 
Tegnap lemondásra szólította fel Dósa Zsolt a képviselőt egy két hónapja húzódó parkolási ügy kapcsán.
 
Gyenesdiás méltán büszke az avar korra visszavezethető történelmére. Erről jelent meg most egy könyv.
 
A Fidesz képviselőjelöltje a 6. sz. választókerületben kiírt időszaki voksoláson méreti meg magát.
 
44 dunántúli település 108 iskolája jelezte részvételét az idei Helikoni Ünnepségekre.
 
Mesefoglalkozást tartottak a NépmesePontban a Zöldmező Utcai Általános Iskola diákjai számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó