+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Festetics György Zeneiskola kettős jubileuma
2019. október 28. hétfő 19:05 - Keszthely
A Festetics György Zeneiskola kettős jubileuma
Fennállásának 55. és névadásának 25. évfordulóját nagyszabású gálaműsorral ünnepelte a Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola múlt pénteken a Balaton Színházban. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a névadó gróf leszármazottja, herceg Dr. Festetics György is. A közel kétórás koncerten felidézték a kezdeteket, bemutatták a szakmai eredményeket és köszönetet mondtak számos pedagógusnak is az intézmény hírnevének öregbítéséért.

A hangverseny nyitányaként –ahogyan maga a zene is felépül– ritmusokkal indított a Boombatucada ütőegyüttes. Az iskola vezetése tisztelettel adózott azon zenepedagógusok évtizedes munkássága előtt is, akik sokat tettek az intézmény hírnevének öregbítéséért. Nagy Bálint polgármester hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, köszöntőjét Vozár Péterné önkormányzati képviselő tolmácsolta: „Büszkék vagyunk a zeneiskolánkra, büszkék vagyunk az itt tanító kiváló pedagógusokra, a szép eredményekre és minden tanulóra.”

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar mellett a hévízi Musica Antiqua Együttest és a keszthelyi Helikon Kórust is láthatta, hallhatta a közönség. Az est díszvendégét, herceg Dr. Festetics Györgyöt megkülönböztetett tisztelettel köszöntötték, aki a család nevében hozzájárulását adta az intézmény névhasználatához, és 25 évvel ezelőtt szintén jelen volt a névadó ünnepségen. „Fontos a gyerekek zenei nevelése, mert létrehoz egy biztos életfilozófiát. Zeneiskolába már egészen korán be lehet őket íratni, bizonyos dolgokat csak ott tudnak elsajátítani. A zene egy egész életen át nagyban segíti az embert.”

A koncerten felcsendült Babos Judit zenetanár saját szerzeménye is, melyet egy fiatal tehetséges zongoristanövendék, Lekics Krisztina és az iskola ifjúsági vonószenekara adott elő. A közel kétórás hangversenyen megpróbáltak egy átfogó képet adni az intézményben zajló művészetoktatásról, mondta Bánhidai Tamás igazgató. „A műsor összeállítása az alapján történt, ami tulajdonképpen a zeneiskola lényege, hogy a zene sokszínű. Ezt próbáljuk tanítani, megmutatni a gyerekeknek. Úgy érzem a közönség tapsaiból, érdeklődéséből, hogy ez a mai hangversenyen sikerült.”

Az est végén természetesen pezsgővel koccintottak a kettős jubileumra, bízva abban, hogy az iskola még sokáig hozzájárulhat Keszthely város kulturális életéhez.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi hangversenyéről bővebb összeállítással jelentkezik a november 5-i Szignatúra című kulturális magazin.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó