+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családi nap a vadászat és a természet jegyében
2019. október 16. szerda 12:56 - Gyenesdiás
Családi nap a vadászat és a természet jegyében
A vadászat és az őszi erdő volt a fő témája a Csodaszarvas családi napnak. A Természet Háza első alkalommal rendezte meg az őszi programot. A Bakonyerdő Zrt. látogatóközpontjában vadászkutya bemutató, távcsöves vadfelismerés és solymászat is várta a vendégeket. A Festetics Imre Állatparkban pedig névadó pályázatot hirdettek a nyáron született dámborjaknak.

Bátorral, a majdnem másfél éves német vizslával testközelből ismerkedhettek meg a gyerekek a családi napon. A vadászkutyának kitűnő a szaglása, nagyon fegyelmezett, terepmunkában és vízi vadászatban is jól megállja a helyét. Szekeres Szabolcs és családja Keszthelyről érkezett a rendezvényre. A családfő szerint a szórakozás mellett a gyerekek ismeretszerzését is szolgálta a program: „Mivel az egyik jövőre megy iskolába, a másik meg már iskolás, tehát a környezettel kapcsolatban nagyon sokat kell hogy tudjanak, illetve további ismeretek elsajátítására van szükség és úgy láttuk, hogy ez lehetőséget biztosít nagyon sok téren.”

Erdeink vadjait is meg lehetett keresni. A távcsővel persze csak a szarvasok, vaddisznók és rókák fotóját fürkészték a résztvevők. Persze ennek is tétje volt. A programon feladatlapot lehetett megoldani, minden állomáson egy-egy pecséttel jutalmazták a sikeres részvételt, a legügyesebbeket pedig ajándékban részesítették a nap végén.

Patkányok mására lehetett lőni egy másik állomáson. A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub jóvoltából versenypuskákkal célozhattak a gyerekek és szüleik. A családi napon a Bakonyerdő Zrt. több erdésze is köreműködött. A Természet Háza munkatársai a tavaszi Nyuszifül fesztivál sikerén felbuzdulva szervezték meg a családi napot. Az őszi termések és a vadászat kapott központi szerepet a programon.

Nagyné Sali Éva, a Természet Háza mb. ökoturisztikai vezetője: „Próbáljuk azért ezeket az ismereteket interaktív módon átadni, hiszen egyrészt az embereknek erről kevés ismerete van, vagy esetleg az az ismeret nem egészen pontos és most van lehetőség arra, hogy szakemberektől is elsajátítsák ezeket az információkat és a kérdéseikre választ kapjanak.”

Névadó pályázatot is hirdettek a családi napra. A Festetics Imre Állatparkban júniusban született két dámborjú. Nekik vártak névötleteket. Az állatpark munkatársai a beérkezett javaslatok közül fognak választani és értesítik majd a névadókat. A Természet Házának célja, hogy több ilyen családi napot is szervezzenek. A rendezők bíznak abban, hogy a tavaszi Nyuszifül fesztivál és a Csodaszarvas családi nap is folytatódik a következő évben. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Megkezdőött a keszthelyi Food Truck Show.
 
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában valósította meg az attrakciót Pampetrics Milán.
 
Az idei évben a verseny főszervezője is indul, emellett rekordszámú lovast várnak.
 
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, az ajtókat ablakokat minden esetben zárjuk be, figyeljünk értékeinkre.
 
Elkezdődött a Nemzeti Hét öt napos programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó