+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Festetics-kastélyban koncertezett Érdi Tamás
2019. október 10. csütörtök 19:06 - Keszthely
A Festetics-kastélyban koncertezett Érdi Tamás
A Helikon Kastélymúzeum őszi koncert sorozatának egyik fellépője a Liszt Ferenc-díjas zongoraművész,Érdi Tamás koncertje volt a tükörteremben. A koncerttel egy időben mutatták be Érdi Szabó Márta:Akinek a madarak is Chopint énekelnek című, fia életéről szóló könyvét.

Érdi Tamás hangversenyére megtelt a Festetics-kastély tükörterme. A tehetséges zongoraművész nem először örvendeztette meg játékával a komolyzene kedvelőit. A páratlanul zongorázó művész nem először jött Keszthelyre játszani. 1994-ben a Magyar Rádió és Televízió Ifjúsági zenekarával és Vásáry Tamás vezényletével játszotta el Mozart A-Dur zongoraversenyét.  Azóta a világ számos pontján adott koncertet és szívügye a komolyzene népszerűsítése. Ezért is indított útjára egy nyári program sorozatot.

"Az volt a célja,hogy minél több emberrel szerettessük meg  a klasszikus zenét és már sokszor leszólítottak,hogy mikor van a Klassz a pARTon mert,hogy úgy tervezik a szabadságukat kivenni,úgyhogy azt hiszem tényleg beváltotta  a hozzá fűzött reményeket és nagyon sok visszajelzést kaptunk és kapunk,hogy mikor lesz a következő.'-mondta a művész.

A művész játéka mellett megismerhette a közönség a róla íródott könyvet is amit a szeretet tollával édesanyja írt. z Akinek a madarak is Chopint énekelnek című kötet  a koraszülött kisfiú küzdelmeiről szól. Arról,hogy milyen akadályokat kellett leküzdeni a családnak  a várakozások,remények, örömök és sírás mellett míg fiúkból ép világlátású embert neveltek.

"Úgy éreztem,hogy  Tamás történetét meg kell írni,mert példa értékűazoknak is akik hasonló sorsra jutottak és hasonló problémával küzdenek és a sorsa meg az élete olyan különleges. Ezzel a pici súllyal született született csecsemőből híres zongoraművész lett."-mondta el Érdi Szabó Márta szerző.

A művész min életével mind játékával lenyűgözte a keszthelyi közönséget. Érdi Tamás  az őszi hangversenyre orosz darabokat hozott a Festetics kastélyba. Felcsendültek Csajkovszkíj,Muszorgszkij művei, amivel decemberben a Budapesten a Festetics palotában lép fel.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Festetics családról hallhattak történeteket az érdeklődők, de a Kastélymesék is megelevenedtek.
 
A baráti társaság egy közösségi program keretében döntötte ki a hónap elején felállított fát.
 
A Georgikon Majormúzeumban várhatóan június közepén nyitnak a kiállítások is.
 
A hétvégén többen hajókáztak a Balatonon a rossz idő ellenére is.
 
A biztonsági előírásokat még be kell tartani, de bárki látogathatja a szentmiséket.
 
A gyenesdiási önkormányzat és a Kerbarát Kör változatos palántákkal várta az érdeklődőket pénteken.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó