+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az őszi gyümölcsök és a virágok a legnépszerűbbek a piacon
2019. október 2. szerda 16:25 - Keszthely
Az őszi gyümölcsök és a virágok a legnépszerűbbek a piacon
A szőlő, a körte és a télen is pompázó árvácskák a legnépszerűbbek ilyenkor a piacon. A vásárlók leginkább fogyasztás céljából keresik most már a terményeket, de akadnak olyanok is, akik eltevésre vásárolnak. A Keszthelyi Városi Piacon sok a törzsvásárló, akik a megszokott árusoknál keresik a zöldségeket, gyümölcsöket.

Október első napjaiban is nagy a nyüzsgés a Keszthelyi Városi Piacon. A standoknál zöldséget, gyümölcsöt, magokat kínálnak az árusok, de nagyon sok asztalnál van virág és méz is. Vásárlók is vannak, nem csak a helyiek, hanem a külföldiek is keresik a magyar portékát. Sokan otthon is termelnek zöldséget, de nagyobb mennyiségért a piacra mennek vásárolni.

„Azért leginkább, mert itt a termelőtől tudok vásárolni, és mindig friss. Eltevéshez feltétlenül szükséges, hogy az áru olyan legyen, ami eltartható.” - mondta egy vásárló, Kovács Jánosné.

Az élelmiszerek mellett nagyon népszerűek a virágok is, sokan keresik a télen is pompázó árvácskákat. A piac árusai azt mondják, a tavalyi évhez képest emelkedtek valamelyest az árak. Véleményük szerint ennek az az oka, hogy az idei időjárás sok zöldségnek, gyümölcsnek nem kedvezett, így jóval kevesebbet tudnak elhozni a piacra, mint amennyire igény lenne.

„Talán egy picit, egy picit emelkedett. Az időjárás függvénye egyébként minden. Az árak ahhoz alkalmazkodnak, hogy az időjárás milyen. Nem nagyon sikerültek a nyári, mondjuk paradicsom, a paprika az szép lett, de paradicsom nem lett olyan nagyon sok, mint szokott lenni.” - emelte ki egy árus, Szügyi Zoltánné.

A vásárlók körében népszerűek a gyümölcsök is, a többség számára fontos, hogy hazai termesztésű szőlő vagy körte kerüljön a kosárba. A Városi Piacon több asztalnál is lehet válogatni az őszi gyümölcsök közül, de még szilva, sőt málna is akad a kofáknál. A vásárlók már inkább csak fogyasztás céljából, nem pedig eltevés miatt keresik a gyümölcsöt ilyenkor.

„Őszi gyümölcsöt. Szőlő a sláger, a körte, alma, azok egész tavaszig kaphatók a piacon. Aztán azon kívül még van szilva, de aztán ezen kívül meg majd jönnek az import termékek, a téli nektarin, őszibarack.” - emelte ki egy másik árus, Ángyán Józsefné.

A Keszthelyi Városi Piac egész évben várja a vásárlókat. A késő őszi, téli időszakban ugyan kevesebb a termény, de ilyenkor is szívesen keresik a keszthelyiek a helyi burgonyát, hagymát és más növényeket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus