Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az idősek előtt tisztelegtek Zalakaroson
2019. okt. 2. szerda | Zalakaros
Az idősek előtt tisztelegtek Zalakaroson
Fát ültettek és emléktáblát is avattak az idősek napja alkalmából a Zalakarosi Fürdőben. Az ünnepségen elhangzott, az intézménynek számos nyugdíjas dolgozója van, akik aktívan segítik a fürdő működését. A facsemete és az emléktábla a főbejárat melletti parkban kapott helyet.

A facsemete nem csak a zalakarosi, hanem az ide érkező idősek, nyugdíjasok előtt is tiszteleg. A Zalakarosi Fürdőben először szerveztek ünnepséget az idősek napja alkalmából. Cziráki László, az intézmény ügyvezetője elmondta, fontos számukra a múlt tisztelete, a mostani ünnepséggel pedig köszönetet szeretnének mondani a fürdő nyugdíjas munkatársainak, akik áldozatos munkájukkal segítették az intézmény fejlődését.        

„Nagyon sok nyugdíjas kollegám van, közel 100-an, akik a Zalakarosi Fürdőről mentek nyugdíjba. Ők nagyon sokat tettek azért, hogy a Zalakarosi Fürdő mára az ország és Európa egyik legjobb termál-, gyógy-, és élményfürdője lett. Úgy gondolom, hogy a múltat tisztelni kell, meg kell becsülni ezeket a kollégákat. Sokan közülük most is dolgoznak, nyugdíjasként is, és nagyon jó kollegák, akik nagyon segítik a munkánkat minden nap.” - tájékoztatott a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

A csemete és az emléktábla nem csak a fürdő nyugdíjas munkatársai, hanem a település idősei előtt is tiszteleg. Elhangzott, a település nyugdíjas lakói életük munkájával hozzájárultak Zalakaros fejlődéséhez és hírnevének öregbítéséhez. Éppen ezért a fa elültetésében közreműködött Tóthné Krémer Mária, a Zalakarosi Ezüst Klub elnöke. A nyugdíjas klub vezetője elmondta, Zalakaroson aktívak az idősek és sokat jelent számukra, hogy a fürdő is számon tartja őket.

„A nyugdíjas klubunk 2001 óta működik. Jelenleg 41 tagja van. Éves program alapján működünk, havi két alkalommal találkozunk. Mindig valamilyen tartalommal megtöltjük ezt a találkozót. tehát megemlékezünk híres emberekről, írókról, költőkről, bármilyen művészről. Az évfordulókat megünnepeljük, kirándulásokat szervezünk, névnapokat, születésnapokat ünnepelünk, tehát aktív életet élünk, és a hasonló korú embereknek a találkozóhelye tulajdonképpen ez a nyugdíjas klub.” - tette hozzá a nyugdíjas klub elnöke.

A Nyugdíjasok Fája a Zalakarosi Fürdő főbejárata melletti parkban kapott helyet. A csemete annak a kopjafának a szomszédságában áll, amelyet a gyógyvíz feltörésének 56. évfordulója alkalmából állított az intézmény vezetése. A Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta, a jövőben szeretnének hagyományt teremteni az idősek napi ünnepségből.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 28. kedd 15:40 | Gyenesdiás
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
| 2022. okt. 11. kedd 13:57 | Keszthely
A Fedák Sári Színház népszerű slágereket vonultatott fel a színpadra az Idősek napján.
| 2017. okt. 5. csütörtök 17:50 | Keszthely
Az idősek világnapja alkalmából köszöntötték a lakókat és a klubtagokat a keszthelyi Idősek Otthonában.
| 2021. máj. 7. péntek 18:01 | Zalakaros
A nyitás második üteme várhatóan pünkösd előtt, május 21-én lesz.
| 2020. máj. 29. péntek 15:39 | Zalakaros
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.