+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Amikor a kultúra mutat utat
2019. szeptember 25. szerda 19:03 - Nemesboldogasszonyfa
Amikor a kultúra mutat utat
Alsópáhok mellett, Nemesboldogasszonyfán olyan egyesület működik, melynek alapítói és tagja az ősi kultúrát, tanításokat tartják a mindennapok elengedhetetlen alkalmazásának. Amelyekkel gyökeresen jó irányba megváltoztathatjuk az életünket. A múlt héten tanfolyamot tartottak hat ország részvételével.

Alma Santiago Martinez tradicionális Nahuatl papnő. Elismert gyógyító és pszichológus Mexikóban.Egy kancsó víz segítségével mutatta be a víz hatását, gyógyító és tisztító erejét. A Hatodik Nap Egyesület meghívására érkezett párjával Magyarországra. Egy zalai kis faluba, Nemesboldogasszonyfára, hogy a tradíciók leszármazás szerinti őrzőjeként  segítse megérteni a világunkat felépítő elemeket. Segítse kiépíteni az elemekkel való kapcsolatot. Tanításáról a következőket mondta.

"Sokfelé hívnak. Azért próbálok mindenhová eljutni, hogy ezekkel  a tanításokkal mindenkinek úgy segítsek, hogy az emberiség igazából boldogságban, harmóniában, rendben legyen. Az egész tanításnak az a lényege,ahogy a mi kultúránkban hívják, kivirágozni, kinyílni. Az emberiségnek, mint fajnak segítem ezt a közös harmóniát elérni."-mondta Alma Estrela Santiago.

A két napos tanfolyam egy sorozat kezdete volt ahová hat országból érkeztek tanulni vágyók, hogy felfedezzék az ember személyiségének az ősi Mexica értelmezését. Hogy megtanulják használni az elemeket környezetünk jobbá tételére. Elsajátítsanak olyan gyakorlatokat amelyek a láthatatlan energiáinkat alakítják át.

"Nagyon fontos volt számunkra, hogy egy ilyen integráló jellegű, egy bevezető jellegű előadás sorozat legyen és azért hívtuk meg Almát, mert őneki egyszerűen a személyisége annyira kedves, annyira lágyan látja  a világot. Ő ugye abba nőtt bele, hogy más embereken segítsen, őt arra tanították egészen pici korától kezdve, hogy őneki az a dolga, hogy emelje fel a körülötte lévő embereket, hogy tanítsa meg őket arra, hogy hogyan tudják önmagukat kifejezni. Önmagukat szeretve boldogságot tanítani."-adott tájékoztatást a Hatodik Nap Egyesület vezetője, Lampert Mária.

A mexikói tanítók első magyarországi tanfolyamán azt is megtudhatták a résztvevők,hogyan látják a tradíciókban élők a világot alkotó elemeket, mit és hogyan tisztelnek bennük. A tanfolyamon és a záró szertartáson közel 150 fő vett részt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó