+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elismerés a pedagógusoknak
2019. szeptember 20. péntek 16:08 - Keszthely
Elismerés a pedagógusoknak
A hagyományokhoz híven idén is a Városházán köszöntötték a pályakezdő pedagógusokat, a több évtizedes szolgálatért pedig kitüntetéssel jutalmazták a nyugdíjas tanítókat, tanárokat. Az 50 éve képesítést szerzetteknek aranyoklevelet, míg a 65 éves évfordulóért vas diplomát kaptak az egykori tanárok.

Esküjüket tették le a fiatal pályakezdők az ünnepség során. Kocsis Martina és Tamás Barbara ettől az évtől óvodapedagógusként, Radicsné Rezneki Márta pedig gyógypedagógusként tevékenykedik a városban. Ruzsics Ferenc polgármester sikereket kívánt az újdonsült pedagógusoknak és reményét fejezte ki, hogy sok örömteli pillanatban lesz majd részük munkájuk során.

Az ünnepségen adták át a nyugalmazott pedagógusoknak díszokleveleiket, melyeket azok az intézmények állították ki, ahol képesítést szereztek korábban. Végh László György 50 éve végzett, ő aranyoklevélben részesült.

„Itt Keszthelyen taníthattam jó sokáig, majdnem 40 évig és nagyon jó iskolába, az Asbóth Sándor Szakközépiskolába. És nagyon jó munkatársak voltak és a tőlünk végzett gyerekek pedig megállják a helyüket, úgyhogy nagyon örültem. Hívott az egyetem is, hogy menjek oda erre az oklevélátadásra, de én mondtam, hogy itt Keszthelyen akarom a polgármester úrtól átvenni, úgyhogy nagyon örültem, hogy ez a lehetőség megvolt.”

Lövey Tibor Várvölgyön és a keszthelyi VSZK-ban is tanított. A jubileum alkalmából vasdiplomában részesült.

„Az embernek eszébe jut sok minden. Ez hosszú idő, amit hát ledolgozott az ember és ebbe sok minden belefért. Főleg az nyugtatja meg az embert, hogy mindig jót akart. És követeltem mindig a gyerekeimtől, mert tiszteltem őket. És ezért dolgoztam, hogy emberek legyenek.”

Bár az eseményen nem tudott részt venni, kitüntetést kapott Szabó Márton és Bajner Dezső is. Mindkettejüknek vasdiplomát állítottak ki.      

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó