+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Őszköszöntő idősekkel
2019. szeptember 20. péntek 19:13 - Keszthely
Őszköszöntő idősekkel
A Humán közszolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben Keszthely,Bókaháza,Egeraracsa,Egervár és Orbányosfa településeken című projekt keretében Őszköszöntőt tartottak idős embereknek. A Közösségi Értékekért Egyesület és a Keszthelyi Idősügyi Tanács által szervezett hangulatos programnak a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely adott otthont.

A Zalaapáti Harmonika Zenekar vezetője,Németh Lajos régi dallamokat játszott a második őszköszöntő rendezvényen,ahová közel száz idős embert vártak,hogy együtt töltsenek egy kellemes délelőttöt. Lehetőséget adva,hogy az idősügyi szervezetek,egyesületek tagjai jobban megismerjék egymást. A hagyományos programon a megjelenteket Nagy Bálint alpolgármester,a három éve alakult  Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte.

"Az egyik fő szempontunk az volt,hogy hagyományteremtő céllal létrehozunk olyan rendezvényeket,amelyeknek az a célja,hogy közösségépítés,közösségformálás szempontjából legyen egy olyan kötetlen fórum is a keszthelyi időseknek ahol össze tudnak jönni,jó hangulatban tudnak beszélgetni,de mégis komoly témák is szóba kerülhetnek. Hiszen valóban olyan problémákat tudjunk megoldani,amire példa amit most az év elején Keszthelyen bevezettünk az időseket szállító szolgálat."- mondta Nagy Bálint alpolgármesater, a Keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke.

A Közösségi Értékekért Egyesület és az Idősügyi Tanács programjai az aktív munkából már kimaradt idős embereknek nagyon sokat jelent. A otthoni légkörből, a megszokott napi teendőkből való kimozdulást. Szellemi és lelki feltöltődést.

"Egy picit kikapcsolódik az ember a mindennapokból,az otthon létből. A közösség az együtt tartozás. Idősek vagyunk,velünk egyidősekkel, az egyesület tagjaival ilyenkor tudunk találkozni."- mondta Itkor Jánosné nyugdíjas.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely az élménygazdaságában,gyönyörű környezetben előadást is hallhattak az idős emberek a szőlőről, borról a borivás kultúrájáról. Az őszköszöntőn a kellemes zene mellett a  baráti beszélgetések, az együtt töltött idő adta a legnagyobb élményt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó