+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megvannak a polgármester- és képviselőjelöltek
2019. szeptember 10. kedd 16:30 - Keszthely
Megvannak a polgármester- és képviselőjelöltek
Leadták a szükséges aláírásokat Keszthelyen az idei önkormányzati választások polgármester- illetve képviselőjelöltjei. A Helyi Választási Bizottság a tegnapi nap folyamán kisorsolta a szavazólapon megjelenő sorrendet is. A városban 8 választókerületben összesen 16 254 fő jelenleg a választásra jogosultak száma.

Hétfőn délután járt le az ajánlóívek leadási határideje mindazoknak a képviselőknek, akik jelöltté szeretnének válni az idei önkormányzati választáson. Horváth Teréz, a Helyi Választási Iroda vezetője elmondta, Keszthelyen 19-en adták le a jelöltté váláshoz szükséges aláírásokat, emellett pedig két polgármester-jelölt indul majd az október 13-i voksoláson.

Az idei önkormányzati választásokon Keszthelyen polgármester-jelöltként indul Nagy Bálint a FIDESZ-KDNP színeiben, valamint Czuth Zoltán László a KÉVE jelöltjeként. Képviselőjelöltként indítja az 1. választókerületben a FIDESZ Dr. Boldizsár Erzsébetet, a KÉVE pedig Dékány Péter Tamást. A 2. választókerületben a KÉVE részéről Kenyeres Bence, míg a FIDESZ színeiben Csótár András indul. A 3. választókerületben Raffai Róbert Zsoltnét indítja a FIDESZ, a KÉVE jelöltje pedig Kovács Viktória. A 4. választókerületben Mohácsi József függetlenként indul, Vozár Péterné a FIDESZ, míg Herold Jánost a KÉVE jelölte. Az 5. választókerületben Horváth Tamás a FIDESZ részéről méreti meg magát, míg a KÉVE Dr. Weller-Jakus Tamás Norbertet indítja. A 6. választókerületben Molnár Tibor János a KÉVE színeiben, míg Dósa Zsolt a FIDESZ jelöltjeként indul. A 7. választókerületben Ujlaki István független képviselőjelöltre, valamint Haász György Jenőre, a KÉVE jelöltjére és Nemes Klárára, a FIDESZ jelöltjére lehet szavazni. A 8. választókerületben Varga Lászlót a KÉVE, Dr. Ifi Ferencet pedig a FIDESZ indítja a választáson, Vértesaljai András pedig függetlenként méreti meg magát. A napokban a képviselők sorrendjét is kisorsolták.

„A tegnapi napon a Helyi Választási Bizottság kisorsolta a szavazólapokon megjelenő sorrendet, magyarul van egy döntése arról, hogy a választókerületekben a választópolgárok elé hogyan kerül a szavazólap, melyik jelölt hányas helyen szerepel a szavazólapon, illetve a polgármesterjelöltek milyen sorrendben kerülnek fel a szavazólapra. A mai napon a kompenzációs listák sorrendjét fogja megállapítani a Helyi Választási Bizottság ugyancsak sorsolással.” - tájékoztatott Dr. Horváth Teréz, a Helyi Választási Iroda vezetője.

Keszthelyen az idei önkormányzati választásokon a polgármestereknek 300 aláírást kellett összegyűjteni. A képviselőknek választókerületenként változó, 18-23 darab közötti szignóval kellett rendelkezniük ahhoz, hogy jelöltté válhassanak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Hatodszor lendült fel a rajtzászló a koraszülött futáson.
 
Kárpátaljai szobrász támogatására rendeztek jótékonysági délutánt.
 
A Híradó Plusz vendége Krasznai Tamásné igazgató.
 
Ezüstérmes lett Olaj Tamás, a Keszthelyi VSE sportolója.
 
Vidám, humoros előadásokkal érkeztek Várvölgyre az amatőr színjátszók.
 
Zöldünnepet tartottak az Erzsébet-ligetben.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár