Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A DK nyugdíjpolitikájáról
2018. már. 26. hétfő | Keszthely
A DK nyugdíjpolitikájáról
"Az öregségi nyugdíjrendszer biztonságos működése és hosszú távú finanszírozhatósága alapvető társadalmi érdek.Az elmúlt évek nyugdíj politikája azonban megrendítette a nyugdíjrendszer iránti bizalmat” - mondta ,a Demokratikus Koalíció nyugdíjprogramja kapcsán a Zala 2. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje. Kovács Viktória a DK nyugdíj programjáról tartott sajtótájékoztatót.

A DK hosszú távú programot kíván indítani  a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében-hangzott el a sajtótájékoztatón, ahol Kovács Viktória hangsúlyozta, a jelenlegi nyugdíjrendszer több sebből vérzik,ezen sürgősen változtatni kell. A jelölt a nyugdíjreformot illetően a következőket mondta.

"Ennek két lépcsője van, az egyik a jogszabályi környezet helyreállítása ,a másik pedig a forrás átcsoportosítása. A jogszabályi környezetet elsősorban –ahogy régen az alkotmányban volt – a nyugdíjasok és a nyugdíjhoz való hozzájutást mint alapjog, azt visszaállítanánk. A másik pedig a forrás átcsoportosítás. Fontosnak tartjuk továbbá megemlíteni,hogy – ami nagyon sok felháborodást váltott ki -, hogy azokat a nemzetközi szerződéseket mint pl.az Ukrajnával kötött szerződés, felmondanánk."

A képviselőjelölt kiemelte továbbá, a DK nyugdíjrendszerében lenne egy alapnyugdíj,így nem maradna senki alapellátás nélkül. Felülvizsgálnák továbbá a rokkant nyugdíjasok helyzetét is.

"Igazságtalanul  elvett rokkant nyugdíjakat visszaállítanánk,viszont aki nem jogosult rá,az a jövőben se legyen rá jogosult.Tehát ez nem egy általános visszaállítás lenne,hanem újabb felülvizsgálat. Fontos megemlíteni még a nyugdíjasoknál a vásárló értéket. Mi úgy gondoljuk,hogy ma a gazdaságban egy kicsi ütközés van,hogy az infláció mértékével emelik csak a nyugdíjak mértékét.Mi a gazdasági növekedéshez igazítanánk."

Kovács Viktória elmondta továbbá,hogy az idősebb korosztálynak is lehetővé tennék a tanulást egy SENIOR NET program keretében és támogatnák a közösségi szerveződést valamint a közművelődési tevékenységet. A program megvalósítása érdekében  a DK együttműködne a nyugdíjas szervezetekkel.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. okt. 12. csütörtök 11:19 | Keszthely
A nyugdíjakról és az egészségügyről tartott utcafórumot a párt Keszthelyen.
| 2022. nov. 3. csütörtök 10:34 | Keszthely
Ebben a hónapban érkezik a nyugdíjprémium és a januárig visszamenő nyugdíjkorrekció is.
| 2018. már. 28. szerda 11:51 | Keszthely
A Jobbik nyugdíjreformjáról tartott tájékoztatót Zala 2. számú választókerületének jelöltje.
| 2021. szep. 22. szerda 19:02 | Keszthely
A Kísérlet utcai óvoda beruházása és a szülők panasza kapcsán tartott tájékoztatót Molnár Tibor.
| 2021. júl. 16. péntek 19:02 | Vonyarcvashegy
Öt csillagos minősítést kaptak a zalai strandok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.