+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Erdei Attilától kérdezhettek a horgászok
2019. szeptember 10. kedd 14:53 - Keszthely
Erdei Attilától kérdezhettek a horgászok
Egy világbajnokot faggathattak a hétvégén a horgászok Keszthelyen. Erdei Attila már korábban is vett részt közönségtalálkozón a városban, amelyeken szívesen oszt tanácsokat a horgászattal kapcsolatban. A nap során az eszközök használatáról, az etetésről és a felszerelések fontosságáról is hallhatott a közönség, valmint akció közben is láthatták a szakembert.

Erdei Attila világbajnok és többszörös magyar bajnok horgász. Legutóbb februárban vett részt világversenyen Dél-Afrikában, ahol a magyar csapat 20 nemzet válogatottja közül szerezte meg a világbajnoki címet feederes kategóriában. A feeder egy érzékeny hegyű fenekező bot, aminek hajlékony spicce bottartóra téve mutatja a kapást.

A világbajnokkal lehetősége nyílt beszélgetni a keszthelyi közönségnek is. Attila a Pecasarok meghívására érkezett a városba a hétvégén, ahol bárki feltehette kérdéseit hozzá a horgászat titkáról. Dezső József Balatongyörökről érkezett. Többek között a haltelepítésekről és a halbetegségekről szeretett volna beszélgetni. 

„Gondoltam, hogy felmerülnek ezek a dolgok és segíthetek, illetve én magam is tapasztalhatok itt a horgászat során, mert a horgászat az egy olyan sport és szórakozás, ahol mindig kell tanulni és mindig vannak új dolgok és még újabbak. És nem lehet lemaradni, mert ha lemarad az ember, akkor nincs élmény, amit hazavigyen.”

Erdei Attila negyedik alkalommal vett részt a keszthelyi közönségtalálkozón. Véleménye szerint sokat segítenek a közös beszélgetések, mivel egymásnak is tudnak tanácsot adni. Kiemelte, sok videóanyag van fent az Interneten, de a személyes kapcsolatnál nincs jobb.

„Mindenki szeret halat fogni, szeretne halat fogni, hogyha már lemegy a vízpartra. És hogyha bármi olyan fogódzkodót tudok adni, amivel eredményesebbé tudják tenni a vízparton eltöltött időt, akkor azt általában szívesen szokták venni. Legyen ez akár felszerelés, összeállításával kapcsolatos tanács, mit hogyan kössünk, mekkora előkét, milyen vastag zsinórra, milyen horgot tegyünk.”

A horgászüzletbe szép számmal érkeztek a látogatók a nyílt nap során. A cég tulajdonosa szerint minden évben nagy népszerűségnek örvendenek ezek az alkalmak, hiszen mindenki szeretne egyre jobb lenni, egy világbajnoktól pedig sokat tanulhatnak.

„Sokan sok tapasztalatot gyűjtöttek, megfogadják a tanácsait, ez által sokkal több halat fognak, mint ezelőtt. Megtanulják az etetőanyag keverést, a botoknak a használatát, a szerelékkészítést stb. stb. Tehát érdemes eljönni mindig.” - mondta el Szente Tamás.

A nyílt nap során horgászat közben is megfigyelhették az érdeklődők Erdei Attilát. A világbajnok kapás közben is szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre a Balaton-parton.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Köszönjük Magyarország program keretein belül adott koncertet három fiatal Balatongyörökön.
 
A hévízi piac árusait mutatja be a létesítmény új programja, a hétvégén a tehénfejés volt a téma.
 
A Helikon Tenisz Clubban 48 játékos adogatta a labdát, a versenyzők az ország számos pontjáról érkeztek.
 
Két könnyű, három súlyos és nyolc anyagi kárral végződő balesetnél intézkedtek a zalai rendőrök.
 
A program célja, hogy a mozgáskorlátozottak és az egészségesek együtt töltsenek időt a nyár folyamán.
 
A három napos rendezvényen színes programokkal várták az érdeklődőket a vonyarcvashegyi strandon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó