+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kezdődik a Verklifesztivál!
2019. szeptember 6. péntek 17:08 - Keszthely
Kezdődik a Verklifesztivál!
Mintegy 60 verklis veszi birtokba a sétálóutcát a hétvégén. A Keszthelyi Turisztikai Egyesület 7. alkalommal szervezi meg a Verklifesztivált, amelyre hazánk mellett Németországból, Ausztriából, Szlovákiából és Hollandiából is érkeznek kintornások. A két napos programon könnyűzenei koncertekkel is várják az érdeklődőket és közös zenélés is lesz.

Ismét verklizenétől lesz hangos Keszthely belvárosa. Hatodik éve hagyomány már, hogy szeptember első hétvégéjén megszólalnak a több száz éve nagy népszerűségnek örvendő kintornák. Az automata és kézi hajtású zenegépek a 18. században kezdtek elterjedni egész Európában, de leginkább a németek és az osztrákok körében voltak igazán kedveltek. Így nem véletlen, hogy a keszthelyi fesztiválon is főként ezeknek a nemzeteknek a képviselői szólaltatják meg a verkliket.         

„Nagyon készülünk a fesztiválra, nagyon bízunk a jó időben, habár a jelek nem ezt mutatják, de természetesen rossz időre is felkészülünk. Jönnek a verklisek ugyanabban, körülbelül ugyanabban a létszámban, tehát ilyen 60 körüli létszámban, mint az elmúlt évek során. Azon kívül színpadi programmal is készülünk, és lesznek árusok, úgyhogy reméljük, hogy enni, inni, kicsit körülnézni érdemes eljönni hozzánk a hétvégén.” - monta a Keszthelyi Tourinform Iroda munkatársa, Zámbóné Hajdú Andrea.

A 7. Verklifesztiválon a német és osztrák kintornások mellett szlovákok, szlovének és hollandok is képviseltetik magukat. A szervező Keszthelyi Turisztikai Egyesület szerint nagy öröm, hogy évről évre egyre több magyar verklis zenél Keszthelyen. A program nagy népszerűségnek örvend a vendégek körében is, sokan a fesztiválhoz igazítják a szabadságukat.

„A Hévízen nyaraló vendégek ehhez igazítják a nyaralásukat vagy esetleg a kezelésüket, nagyon sok megkeresés érkezett már e-mailen, telefonon, hogy mi lesz a verklinek az időpontja, de ezt mi, ahogy lezajlik a Verklifesztivál az idén, már megjelentetjük azt, hogy a jövő évben mikor lesz, tehát lehet ehhez igazodni, reméljük, hogy így lesz.” - tájékoztatott a szervező.

A 7. Verklifesztivál szeptember 7-én, szombaton 10 órakor kezdődik. A verklizene mellet számos kísérőprogram is várja a vendégeket. Szombaton este a Happy Dixieland Band zenél, vasárnap pedig Király Martina és Barta Zsolt lép fel. Természetesen nem marad el a kintornások közös zenélése sem.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus