+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kezdődik a Verklifesztivál!
2019. szeptember 6. péntek 17:08 - Keszthely
Kezdődik a Verklifesztivál!
Mintegy 60 verklis veszi birtokba a sétálóutcát a hétvégén. A Keszthelyi Turisztikai Egyesület 7. alkalommal szervezi meg a Verklifesztivált, amelyre hazánk mellett Németországból, Ausztriából, Szlovákiából és Hollandiából is érkeznek kintornások. A két napos programon könnyűzenei koncertekkel is várják az érdeklődőket és közös zenélés is lesz.

Ismét verklizenétől lesz hangos Keszthely belvárosa. Hatodik éve hagyomány már, hogy szeptember első hétvégéjén megszólalnak a több száz éve nagy népszerűségnek örvendő kintornák. Az automata és kézi hajtású zenegépek a 18. században kezdtek elterjedni egész Európában, de leginkább a németek és az osztrákok körében voltak igazán kedveltek. Így nem véletlen, hogy a keszthelyi fesztiválon is főként ezeknek a nemzeteknek a képviselői szólaltatják meg a verkliket.         

„Nagyon készülünk a fesztiválra, nagyon bízunk a jó időben, habár a jelek nem ezt mutatják, de természetesen rossz időre is felkészülünk. Jönnek a verklisek ugyanabban, körülbelül ugyanabban a létszámban, tehát ilyen 60 körüli létszámban, mint az elmúlt évek során. Azon kívül színpadi programmal is készülünk, és lesznek árusok, úgyhogy reméljük, hogy enni, inni, kicsit körülnézni érdemes eljönni hozzánk a hétvégén.” - monta a Keszthelyi Tourinform Iroda munkatársa, Zámbóné Hajdú Andrea.

A 7. Verklifesztiválon a német és osztrák kintornások mellett szlovákok, szlovének és hollandok is képviseltetik magukat. A szervező Keszthelyi Turisztikai Egyesület szerint nagy öröm, hogy évről évre egyre több magyar verklis zenél Keszthelyen. A program nagy népszerűségnek örvend a vendégek körében is, sokan a fesztiválhoz igazítják a szabadságukat.

„A Hévízen nyaraló vendégek ehhez igazítják a nyaralásukat vagy esetleg a kezelésüket, nagyon sok megkeresés érkezett már e-mailen, telefonon, hogy mi lesz a verklinek az időpontja, de ezt mi, ahogy lezajlik a Verklifesztivál az idén, már megjelentetjük azt, hogy a jövő évben mikor lesz, tehát lehet ehhez igazodni, reméljük, hogy így lesz.” - tájékoztatott a szervező.

A 7. Verklifesztivál szeptember 7-én, szombaton 10 órakor kezdődik. A verklizene mellet számos kísérőprogram is várja a vendégeket. Szombaton este a Happy Dixieland Band zenél, vasárnap pedig Király Martina és Barta Zsolt lép fel. Természetesen nem marad el a kintornások közös zenélése sem.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus