+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Becsengettek
2019. szeptember 2. hétfő 13:25 - Keszthely
Becsengettek
Ma reggel becsengetnek az iskolákban, Keszthelyen 3545 általános- és középiskolás tanuló foglalt helyet az iskolapadban. A 2019/2020-as tanév június 15-ig tart, addig még 180 napot kell a diákoknak az iskolában tölteniük. Keszthelyen 190 elsős diák került át az óvodákból az iskolába.

Még gyakorolják a jelentést a Csány-Szendrey iskola első osztályosai az 1/c-ben. A gyerekek nagy izgalommal várták a becsengetést. Simon Zétény is örömmel ült be az iskolapadba. Szerinte több ok miatt is fontos iskolába járni: „Hogy megtanuljunk írni, meg olvasni.” 

Az első napok célja, hogy a gyerekek megszokják, hogy az óvoda helyett már az iskolába járnak. A pedagógusok ezért nagy hangsúlyt fektetnek a játékra. Egymással is megismertetik a kisdiákokat és az iskolát is bemutatják nekik. 

Csécs-Molnár Adrienn igazgatóhelyettes: „Nagyon fontosnak gondoljuk a lelki ráhangolódást. Az első időszakban kiemelt szerepet kap a mese és a játék és így észrevétlenül szippantják magukba a tudást a gyerekek. Nehéz dolguk ban, mert új környezetben, új elvárásokhoz kell igazodniuk, de nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a beilleszkedés zökkenőmentesebb legyen és a legfontosabb célunk azt tartjuk, hogy elérjük azt, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni.”

A Csány-Szendrey iskola két intézményében összesen 96 első osztályos kezdte meg a tanévet. 775 fős összlétszámával ez a legnagyobb általános iskola Keszthelyen. A városban összesen 1647 általános iskolás ült be szeptember 2-vel az iskolapadba, közülük 190-en elsősök. A keszthelyi középiskolákban 1898 tanuló kezdte meg a 2019-20-as tanévet, a 9. évfolyamosok száma 494. A jogszabály alapján a tanév szeptember 2-án, hétfőn kezdődik, és 2020. június 15-ig, hétfőig tart. A tanulóknak száznyolcvan napot kell iskolában tölteniük, a tanulmányaikat középfokú iskolákban végzőknek az utolsó tanítási nap 2020. április 30.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus