+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Képzési workshop
2019. augusztus 29. csütörtök 19:08 - Keszthely
Képzési workshop
Nagy az érdeklődés a Nyitok Tanulási Központok Hálózatának képzéseire Keszthelyen. Az ingyenes tanulás széles lehetőségeit nyújtó központ regisztrációs napjain sokan érdeklődnek. A szeptemberben induló idegen nyelvi képzések már beteltek. A huszonhat területen kínáló oktatásról ma tartottak tájékoztatót.

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért magyarországi innovatív felnőttképzési programjának bemutatása volt a cél a Nyitok Tanulási Központok Hálózatának keszthelyi irodájában. A workshopon településvezetők, cégek vállalkozások  képviselői kaptak tájékoztatást az egyedülálló ingyenes képzésről,melyet 16 -64 év között vehet igénybe a tanulni vágyó. A 20 órás tanulás programjai hatékony és célzott segítséget nyújtanak mind a munkáltatóknak mind pedig a munkavállalóknak.

"Nagyon sok olyat találtam,melyet a kollégáimnak is tudok majd ajánlani. Az idegen nyelvű képzéseket, az irodai munkára való felkészítést és ami tényleg korosztálytól függetlenül mindenkinek jó lesz,az az okos eszközöknek a használata. Hiszen tudnunk kell,hogy az okos eszközöket nem csak a közösségi médiára tudjuk használni,hanem a hamarosan induló e-közigazgatásban is nagyon sok mindenre."-mondta Dr. Varga Andrea a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője.

Az ország 52 NYITOK központjában számos területen nyílik lehetőség  tanulásra. A hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertanra és a 21. századi innovatív technológiák használatára épülő ingyenes képzésekre  nagy az igény.

"Országos szinten azt tapasztaljuk,hogy a 16 és 64 éves korosztályból jelentős igény mutatkozik az élethosszig tartó tanulásra. Hiszen a programunk során is olyan 20-30 órás rövid ciklusú képzéseket valósítunk meg,melyet a mindennapi élet során valamint  a munkájuk során is tudnak használni."-adott tájékoztatást Papp Viktor szakmai koordinátor.

A mobil oktatás rendszerben  kihelyezett oktatásra is lehetőség van. Nem feltétlenül kell a lakhelyről a képzésben résztvevőinek utazni. De vannak települések ahol a központi oktatás jelent megoldást.

"Azt gondolom egy olyan településnek,mint Cserszegtomaj amelyik akkora területen fekszik,hogy végül is a közösségünket is nehéz összefogni,helyet kell biztosítani,oktató megfelelő színvonalat kell biztosítani,nos nekünk egy ilyen központ itt Keszthelyen a térségben óriási előny."-mondta el Bartha Gábor Cserszegtomaj polgármestere.

A júniusban nyílt keszthelyi központ képzési tanácsadója a kezdeti sikerekről beszélt az érdeklődőknek.

"Az elmúlt két hónap tapasztalata alapján azt vettem észre ,hogy átlagban a 30-50 éves korosztály az akik a legélénkebben érdeklődnek a program iránt. Nagyon sokan betérnek ide,regisztrációs időket alakítottunk ki azért,hogy folyamatosan tarthassuk a tanfolyamokat itt a tanteremben."-adott tájékoztatást Gyergyai Krisztina tanulási tanácsadó.

 A munkavállalók képzése adminisztrációval nem jár a munkáltató számára de  rövid idő alatt olyan tudásra  tesznek szert az oktatásban résztvevők,amely segít alkalmazkodni  munkaerő-piaci kihívásokhoz-hangzott el a workshopon.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus