+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Iskolakezdés előtt is élvezzük a strandot
2019. augusztus 26. hétfő 16:35 - Keszthely
Iskolakezdés előtt is élvezzük a strandot
A vakáció vége előtti utolsó teljes hétvégén is látogatottak voltak a keszthelyi strandok. Több kisgyermekes család is kihasználta a lehetőséget a pihenésre. Bár az iskolakezdésig még egy hét van hátra, a diákok többsége már készül a tanévnyitóra. A héten még folytatódik a kánikula, így az utolsó napokban is szentelhetik az időt a pihenésnek a kikapcsolódni vágyók.

A diákok a szürkébb időjárás ellenére is szívesen csobbantak a Balatonban. Az úszás mellett többen játékkal múlatták az időt. A nyár sokuk számára volt élményekkel teli. Sok gyermeknek nyílt lehetősége idén több alkalommal is elutazni. A megkérdezettek közül többen jártak külföldön, de a magyar tenger is kihagyhatatlan volt számukra. Az élmények mellett azonban a tanévnyitóról sem feledkeznek el.

„Jól érzem magamat itt a strandon és nagyon várom az iskolát.” - mondta el Stumán Zoltán.

A középiskolások számára is jövő héten kezdődik meg a tanítás. Többen azért látogattak el a Városi strandra, mert szeretettek volna még egy lazító hétvégét, mielőtt visszaülnek az iskolapadba. Orsós Adrián is közéjük tartozik, akinek ugyancsak mozgalmasan telt a nyári szünet.

„Nagyszerű volt, eseménydús mondhatni. Igazából várom az osztálytársak miatt, de igazából sajnálom is, mert nem volt olyan sok szabadidőm, mert dolgoztam. De már várom. Ugye most leszek végzős, azért oda kell figyelnem majd a tanulásra.”

Nem csak a helyiek, a turisták számára is hívogatók voltak a keszthelyi fürdőhelyek. A szezonvégi időszakot többen használják ki, főként azok, akik nem szeretik a nagy tömeget. Egy baráti társaság Pest megyéből érkezett, Cserszegtomajon nyaralnak, a Balaton-partra többször is ellátogattak. Zara Attila gyermeke most lesz elsős.

„Ő nagyon várja az iskolát egyébként. 7 éves, most kezdi és már nagyon fel van pörögve. Ráadásul egy katolikus iskolába készül, úgyhogy nagyon jók a feltételek, körülmények, úgyhogy ennek nagyon örülünk egyébként.”

Az időjárás előrejelzés szerint ezen a héten 30 fok körüli értékeket mérhetünk Keszthely környékén, ideális lesz a strandoláshoz. A 2019/2020-as tanév szeptember 2-án kezdődik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus