+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen rendezik a Doszfesztet
2019. augusztus 16. péntek 12:49 - Keszthely
Keszthelyen rendezik a Doszfesztet
Első alkalommal szervezik meg a doktorandusz fesztivált Magyarországon, melynek Keszthely ad otthont. A DOSZFESZT célja, hogy minőségi kikapcsolódást nyújtson az egyetemistáknak, doktoranduszoknak, fiatal kutatóknak és oktatóknak. A három napos fesztiválon előadások, sportrendezvények és koncertek is várják az érdeklődőket.

Az idén 25 éves Doktoranduszok Országos Szövetsége korábban nyári táborokat szervezett, azonban a jubileum kapcsán nagyobb volumenű rendezvényt álmodtak meg.

„Rengeteg baráttal lehet itt találkozni, akikkel előző években a DOSZ nyári táboraiban mindig együtt mulattunk így aztán idén ezt a hagyományteremtő fesztivált együtt kezdte meg ez a csapat és ez egy nagy öröm.” -mondta el Liska Fanny.

Az esemény megnyitóján köszöntőt mondott Horváth Zita, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, aki hangsúlyozta, tudósnak lenni előjog és felelősség is egyben, melyre elhivatottan kell készülni: „Én azt hiszem, hogy ez a legszebb élete volt az én életemnek is és azt remélem, hogy önök is ezzel így lesznek. Ha az egyetemi grádicsokat nézzük, akár a Bologna előtti vagy a Bologna utáni rendszert, ha felsőoktatási szakképzéstől alap és mesterszakon át a doktori képzésig, akkor azt lehet mondani, hogy ez az elitje az egyetemi képzésnek.”

Beszédet mondott Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, aki elmondta, egy innovatív rendezvény jöhetett létre, amire büszkének kell lenni. A város nevében Nagy Bálint alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, ez egy országosan is nívós rendezvény, melynek örömmel ad otthont Keszthely.

„Egyrészt a városra is jó értelemben rávilágítja a figyelmet, másrészt pedig az itteni doktorandusz hallgatók, illetve a rendezvény miatt ideérkező ország különböző részeiből ideérkező doktorandusz hallgatók is egy olyan tapasztalatot és ismertséget tudnak szerezni a várossal kapcsolatban, amit azt gondolom, hogyha tovább visznek, amikor majd hazatérnek a többnapos fesztiválról, akkor a városnak a hírét tovább tudják növelni és emelni” - nyilatkozta Nagy Bálint. 

A fesztivál mottója a Tudomány – Kultúra – Szórakozás. Ezeken a témakörökön belül szerveződtek a programok. Előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők, melyek fő témája a mesterséges intelligencia.

Szabó Péter, a Doktoranduszok Országos SZövetségének elnöke: „Több szempontból is erre a témakörre esett a választásunk. Egyrészről azt gondolom, hogy a doktoranduszok életében és a doktori képzéssel kapcsolatos oktatásokban  nagyon fontos szerepet kap a mesterséges intelligencia akár a későbbiekre nézve is, hiszen felgyorsíthatja egy-egy kutatásnak az eredményes befejezését. És azt gondolom, hogy a doktoranduszoknak természetesen ismerni kell a szakirodalmat, de azon túl a legújabb technológiákat, legújabb innovatív termékeket, eszközöket is tudniuk kell.”

A vasárnapig tartó rendezvényen az előadások mellett sportrprogramok és koncertek is szerepelnek a kínálatban. Többek között fellép az Animal Cannibals, Vastag Csaba és a Benkó Dixieland Band is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus