+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csak a csapvíz
2019. augusztus 12. hétfő 15:58 - Keszthely
Csak a csapvíz
Egyre több vendéglátóhely csatlakozik ahhoz a csapvízkampányhoz, amit a DRV Zrt. kezdeményezett. A projekt kapcsán a partner kávézók, cukrászdák és bárok csapvizet szolgálnak fel a kávé mellé a DRV által biztosított, emblémázott pohárban, melyeket a fogyasztás ideje alatt a vendégek kérésére folyamatosan, díjmentesen újratöltik. A kampány célja felhívni a figyelmet a környezettudatosságra és a folyadékbevitel fontosságára.

Vizet töltenek a poharakba ebben a kávézóban. A kávét kérő vendégek részére szolgálják fel a frissítőnek szánt italt. Az üzletvezető szerint nem új keletű ez a szolgáltatás számukra, de szívesen csatlakoztak a DRV kampányához, hogy segítsenek a csapvíz népszerűsítésében.

„Ugye egyrészt életünk fontos része a víz. A vendégek is nagyon szívesen fogyasztják. Illetve azért csatlakoztunk ezért a kampányhoz, hogy felhívjuk a figyelmet az ivóvíz fogyasztására, úgyhogy minden kávé mellé mi is adunk egy pohár csapvizet.” - ismertette Mihalicz Diána.

A kampányhoz 23 kávézó és cukrászda csatlakozott, akik az együttműködés keretében összesen 500 darab „Csak a csapvíz”-logóval ellátott poharakat kaptak. A vendégek pozitívan fogadták a kezdeményezést. Kérésükre folyamatosan díjmentesen töltik újra a poharakat. A megkérdezettek közül többen örülnek annak, hogy nem ásványvizet kapnak a forró italok mellé, hiszen otthonaikban is gyakran fogyasztják a csapvizet.

„Kifejezetten örülök neki, hiszen Magyarország karsztvizekben gazdag, a csapvízhálózatunk kitűnő. Úgyhogy én azt gondolom, hogy egyenértékű vizet kapunk a csapvízben és mint az ásványvizes, palackozott ásványvizekben is. Úgyhogy én kifejezetten örülök neki.” - mondta Bálint Péter.

A DRV már korábban is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését. A kampánnyal szeretnék hangsúlyozni azt is, hogy a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik. Minőségét tekintve biztonsággal fogyasztható, az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz.

„Nyáron, amikor hőség van és izzadunk, akkor sokkal több vizet veszít a szervezet, mint általában és ezért nagyon fontos, hogy ezt az elveszett vízmennyiséget pótoljuk. Tehát a folyadékbevitel fontosságára szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, valamint a környezettudatosságra. Hiszen hogyha csapvizet fogyasztunk, ugye azzal nem termelünk  műanyaghulladékot és ezáltal óvjuk a bolygónkat. Ezek a vendéglátóhelyek ezek felelős vendéglátóhelyként viselkednek egyrészt tehát a környezetük, másfelől pedig a fogyasztóiknak a védelme is a szemük előtt lebeg.”  - osztotta meg Lakatos Edina sajtószóvivő.

A csapvízkampány egész éven át tart és jövőre is meg kívánják rendezni. A következőkben nem csak a kisebb vendéglátóhelyeket, hanem az éttermeket is meg szeretnék szólítani a DRV munkatársai.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár