+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felavatták a Gyógycentrumot Zalakaroson
2019. július 24. szerda 14:36 - Zalakaros
Felavatták a Gyógycentrumot Zalakaroson
Mintegy 1 milliárd forintos önerős forrásból újították fel Zalakaroson a gyógycentrumot. A beruházás keretében kicserélték a teljes gépészeti és energetikai rendszert, új nyílászárókat és szigetelést is kapott az épület. A felújítást 9 hónap alatt fejezték be. A létesítményt kedden avatták fel ünnepélyes keretek között.

Már birtokba vehették a fürdőzők a felújított gyógycentrumot. Az épület nagyon népszerű a vendégek körében, sokan veszik igénybe a különböző szolgáltatásokat.

„Mi nagyon örülünk neki, hogy megújult, mi nagyon sokat járunk Zalakarosra. Bár nem messziről, Nagykanizsáról szoktunk jönni. Elég gyakran itt vagyunk, ha tehetjük minden hétvégén. Hát végig követtük a felújítást, és nagyon-nagyon szép lett a belseje.” - mondta el Kálovics-Március Szabina.

Az 1 milliárd forintból felújított épületet Zala megye elöljárói is megtekintették. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott szerint Zalakaros komoly értékekkel rendelkező város, ahol küldetésnek érzik a turizmus fejlesztését.

„Gondja van a városnak és a gyógyfürdő gazdasági társaságnak arra, hogy a gyógyfürdőt folyamatosan fejlessze, megragadja azokat a lehetőségeket, amelyeket a magyar állam biztosít a fejlesztésekhez. A magyar kormány fontosnak tartja, hogy Magyarországot a turizmus világ térképére, méltó helyére visszahelyezze.”

Az eseményen részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, aki kiemelte, nagyon fontos, hogy önerőből valósították meg a fejlesztést Zalakaroson.

„Ma nagyon gyorsan változik a világ, nagyon sok fürdőhely van, nagyon sok helyen fejlesztenek, magyarul nem lehet lemaradni a versenyben, és ezért dicséretes az, hogy itt Zalakaroson önerőből egy ilyen beruházást meg tudtak csinálni.”

A gyógycentrumot kedden adták át ünnepélyes keretek között. Az avatón Manninger Jenő országgyűlési képviselő hangsúlyozta, minden évben megvalósul valamilyen beruházás Zalakaroson, ami példaértékű. Ezek a fejlesztések a minőségi turizmus és a családok kikapcsolódása érdekében jönnek létre.

„Az a szerkezet, az a struktúra, ami évtizedekkel előbb épült ki a mai kor kihívásainak már nem felel meg és Zalakaros versenyképes akar maradni, ez jelzi a fürdővezetése is és a városvezetés is ezt képviseli.”

Az avatón Cziráki László vezérigazgató ismertette, az eredeti, 1992-ben épült gyógycentrum felújítását a kivitelező 2018 októberében kezdte meg, ami rekordidő alatt, 9 hónapon belül  készült el.

„Energetikailag is megújult, modern padlófűtés, modern szigetelés került beépítésre, kicseréltük a nyílászárókat és viszonylag kis energiaköltséggel tudjuk majd üzemeltetni és komfortosabb lett a vendégeink részére. Itt a beltéren 3 medence volt korábban is, a hármas tagoltságot megtartottuk, de a 2 gyógyvizes medence mellé kialakítottunk egy egyedi sósvizű medencét is, ahol tengervízben áztathatnak a vendégeink és lebeghetnek.”

Ebben az évben szeretnék átadni az exkluzív szaunavilágot is, de előkészítették már a 2020-as fejlesztési tervet, mely szerint modern beléptetőrendszert és kempinget is kívánnak építeni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó