+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Várja az olvasókat a Strandkönyvtár
2019. július 22. hétfő 17:04 - Keszthely
Várja az olvasókat a Strandkönyvtár
Ismét megnyitotta kapuit a Strandkönyvtár a keszthelyi Városi Strandon. A nyaralók nem csak könyveket, hanem újságokat is kölcsönözhetnek a Fejér György Városi Könyvtár jóvoltából. A szolgáltatás minden évben nagyon népszerű, hiszen nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is találhatnak maguknak kedvükre való olvasmányt.

Egy testvérpár az édesanyjának keresett olvasnivalót a polcokon. A Fejér György Városi Könyvtár munkatársai minden évben igyekeznek úgy válogatni az olvasnivalókat, hogy a szépirodalom, a krimi vagy a bestsellerek szerelmesei is találjanak maguknak kedvükre valót. A strandkönyvtárnak tősgyökeres olvasói is vannak, akik évről évre visszajárnak az intézménybe.

„Nem csak a strandkönyvtárnak, hanem mi éveken keresztül a rendes, nagy könyvtárnak is az olvasói voltunk nyáron, nyaranta. Amikor a könyvtár leköltözött a strandra, akkor mi is jöttünk a könyvtárral együtt a strandra. Az könnyebbség, hogy nem kell fölmenni a városba, hanem itt a strandon is ki lehet kölcsönözni a könyveket.” - mondta egy olvasó, Németh Zsuzsa.

Keszthelyen már több mint 110 éves hagyománya van a strandkönyvtárnak. A Szigetfürdőn már 1908-ban is működött hasonló intézmény, erről a Balatoni Múzeum archívumában fellelhető újságok is tanúskodnak. A hagyományt 2008-ban elevenítették fel az intézmény dolgozói. A Fejér György Városi Könyvtár beiratkozott olvasói az olvasójegyükkel vehetik igénybe a szolgáltatást, de egy rövid regisztrációt követően bárki kölcsönözhet könyvet vagy újságot. Előbbiek esetében kaucióra is szükség van, amelyet a könyv visszavitele esetén visszaadnak. A folyóiratok kölcsönzése ingyenes. A strandkönyvtárban is széles választék áll az olvasók rendelkezésére.

„Körülbelül 430 darab könyvet hoztunk le a könyvtárból, gyermekkönyveket is, mesekönyveket, felnőtteknek való könnyed, nyári olvasmányokat, krimiket. Van 65 féle magazinunk, folyóiratunk, illetve a legfrissebb napilapokkal várjuk az érdeklődőket. Ezen kívül vannak rejtvények gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, amit el lehet vinni a törölközőre és lehet egy kicsit rejtvényt is fejteni.” - tájékoztatott Verebélyi Judit, a Fejér György Városi Könyvtár könyvtárosa.

A Strandkönyvtár augusztus 18-ig várja az olvasókat. Az érdeklődőknek minden nap 10-től 17 óráig van lehetőségük könyveket, újságokat kölcsönözni. Augusztus 19-től pedig a megszokott rendben várja a könyvek szerelmeseit a Fejér György Városi Könyvtár.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár