+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hetyei Nóra is részt vesz az Európai Ifjúsági Olimpián
2019. július 10. szerda 16:14 - Keszthely
Hetyei Nóra is részt vesz az Európai Ifjúsági Olimpián
Az Európai Ifjúsági Olimpián vehet részt a Keszthelyi Kiscápák úszója Hetyei Nóra. Az eseményt július 21. és 27. között rendezik meg Azerbajdzsánban. Az ifjú versenyző három versenyszámban is indul a bakui rendezvényen. A fiatal tehetség korábbi sikeres eredményeinek köszönheti, hogy ismét magyar válogatott lett.

A 63. Országos Serdülő Úszóbajnokságon Hetyei Nóra, a Keszthelyi Kiscápák versenyzője 100 méter mell versenyszámban a dobogó első fokára léphetett fel. Ez az eredmény is hozzájárult ahhoz, hogy majd részt vehessen az Európai Ifjúsági Olimpián július végén. Nóra korábban is az egyik legeredményesebb úszója volt a Kiscápáknak, jelenleg 50, 100 és 200 méter mellen is magyar ranglista vezető a korosztályában.

A Kiscápák nyáron is edzenek. Nóra folyamatosan készül a nem mindennapi megmérettetésre. Mint elmondta, régóta követi az eseményt, nagyon izgatottan várja, hogy elutazzon Bakuba.

„Óriási megtiszteltetés, és nagyon-nagyon boldog vagyok, mert ezt nagyon régóta szerettem volna, amióta megtudtam, hogy az én korosztályom is mehet. És hát nagyon boldog vagyok, hogy kijutottam, és most minden erőmmel azon vagyok, hogy ott a maximálist tudjam nyújtani.” - osztotta meg az úszó.

A keszthelyi tehetség számára nem lesz újdonság a nemzetek közötti versengés, hiszen korábban kétszer szerepelt a magyar válogatott színeiben, ahol három aranyérmet szerzett már. Edzői szerint Nóri most a Kiscápák vezércápája, mivel ő lett először magyar válogatott. Az azerbajdzsáni megmérettetésen egyéniben 200 méter mellen, 4x100 lány vegyesváltó és 4x100 mix vegyesváltó számokban indul. Utóbbiban az előzetes kalkulációk szerint a versenyzők éremesélyesek.

„Az Európai Ifjúsági fesztiválról azt kell tudni, hogy ez egy olimpia, egy mini európai olimpia, olimpiai faluval, olimpiai egyenruhával, úgyhogy a Nóri túl van már ezeken az egészségügyi felméréseken, doppingvizsgálatokon, ruhapróbákon, úgyhogy teljes olimpiai szerelésben fogja képviselni Magyarországot. Sajnos edző nem utazhat vele, összesen 16-an utaznak, ebből 7 lány a Magyar Úszóválogatottból, de nagyon-nagyon fogunk neki szurkolni innen, Magyarországról.” - mondta el Szántó Kata.

A bakui versenyt július 21. és 27. között rendezik meg. A megmérettetésen 10 sportágban 130 versenyszámban avatnak bajnokot.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus