Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Egyre nagyobb hívószava van a zalai Balaton-part strandjainak
2019. júl. 8. hétfő | Keszthely, Gyenesdiás
Egyre nagyobb hívószava van a zalai Balaton-part strandjainak
Zala megye minden balatoni települése rendelkezik ötcsillagos kék hullám zászló minősítéssel. Az elmúlt évekhez hasonló sikerek kapcsán tartottak sajtótájékoztatót az érintett polgármesterek. A gyenesdiási rendezvényen elhangzott, egyre nagyobb hívószava van a zalai Balaton-part strandjainak.

A keszthelyi Városi strand idén is maximális, ötcsillagos minősítést kapott. Ez a város legnagyobb strandja, Szigetfürdője egyedülálló. Vegyes korosztály látogatja a létesítményt, elsősorban észak-dunántúli településekről. A Libás strand négy csillagban részesült, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Helikon strand bejáratánál hétvégén már látható volt a Kék Hullám Zászló, ez a fürdőhely három csillagot kapott.

A zalai partszakasz polgármesterei közösen értékelték az idei strandminősítést. Ruzsics Ferenc elmondta, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén is lesznek fejlesztések Keszthelyen: „Az idei évben a szezon végén megkezdjük azt a várva várt TOP-os pályázatnak az elindítását, ami azt fogja eredményezni, hogy a Városi strandunknak, ha nem is az arculata, de nagyrészt meg fog változni a kinézete és újabb attrakció elem kerül a mederbe. A jövő évi szezon kezdése előtt szándékozunk, vagyis a következő önkormányzati vezetés és a munkatársak fogják befejezni.”  

A Balaton családbarát strandja idén a gyenesdiási Diási Játék Strand lett. Másodízben nyerték el ezt a minősítést. Az üzemeltető például gyerektusolóval, sok árnyékos területtel, gyerekbarát mosdókkal, tematikus animátorprogramjaival és kedvezményekkel törekszik a családbarát jellegre. Gyenesdiás polgármesterre elmondta, a legszélesebb körben kell minőségi szolgáltatásokat nyújtani.  

„Tudjuk, hogy a Nyugat-Balatonnál minden egy picikével nehezebb is, hiszen messzebb vagyunk a fővárostól, de ettől függetlenül a régió vonatkozásában nagyon nagy hívószó már a zalai Balaton-partok köre. A zalai Balaton-partok strandjai vonatkozásában bizony nagyon nagy kitüntető cím, hogy mindegyik strand elnyert egy komoly díjat” - nyilatkozta Gál Lajos. 

Péter Károly polgármester beszámolt arról, hogy a leginkább kerékpáros-barát strand a vonyarcvashegyi Lido Strand. A településvezető elmondta, hogy egy tavalyi pályázattal már megkezdték a kerékpárosokat szolgáló fejlesztéseket: „Itt megpróbáltuk kialakítani azokat az igényeket, hogy a nagyobb értékű kerékpároknak tudjuk biztosítani megőrzést és ez több mint valószínű, sikerült is – úgy értékelte a bizottság. Van még hova fejleszteni a dolgot, nem azt mondtuk, hogy itt a vége, hanem ez egy kiindulópont és úgy nézzük, hogy a kerékpárosok igénybe is veszik ezt a dolgot.”  

A strandminősítés fontosságát emelte ki Balatongyörök polgármestere. Biró Róbert elmondta, hogy egy balatoni strandnak már egy termálfürdőhöz hasonló szolgáltatásokat kell nyújtania. Hozzátette, az önkormányzat mellett fontos a vállalkozók szerepvállalása is. 

Biró Róbert polgármester: „Két strandi vendéglátónk is a legjobb balatoni éttermek között szerepel, vagy pedig van olyan vendéglátóegységünk, aki a gluténmentes étkezésben nyújt kimagaslót a térségben. Tehát mindenki megpróbálja a saját területén hozzáadni azt a kis pluszt, amivel Balatongyörök talán egy icike-picikét több mint a többiek.”

Idén 35 balatoni strand nevezett a minősítő versenyre, amelyből 16 nyerte el a maximális, ötcsillagos minősítést. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 14. péntek 16:44 | Keszthely
A Kék Hullám Zászló minősítésen az 5 csillag mellett több különdíjat is bezsebeltek a települések.
| 2022. júl. 7. csütörtök 18:38 | Révfülöp
Negyvenöt balatoni strand vállalta a minősítést szigorú szempontrendszer alapján.
| 2022. jún. 27. hétfő 16:03 | Keszthely, Gyenesdiás
45 strand méretteti meg magát idén a Kék Hullám Zászló minősítésen.
| 2021. júl. 14. szerda 16:00 | Keszthely/Balatonfenyves
A Kék Hullám zászló minősítésen a Városi Strand 5, a Helikon és a Libás strand 4 csillagot kapott.
| 2019. júl. 5. péntek 18:03 | Keszthely
Idén 16 balatoni strand érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos kék hullám zászlót.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.