+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Idén is lesz Strandkönyvtár
2019. június 28. péntek 17:23 - Keszthely
Idén is lesz Strandkönyvtár
Július 15-től egy hónapra bezár a Fejér György Városi Könyvtár. Az olvasóknak azonban nem kell lemondaniuk a szolgáltatásról, hiszen keszthelyi Városi Strandon találhatják majd meg az intézmény dolgozóit, akik ebben az évben is több száz könyvvel költöznek le a Balaton partra. A köteteket kaució ellenében kölcsönözhetik ki az érdeklődők.

Már pakolják össze a könyveket a könyvtár dolgozói. Ezekben a ládákban szállítják le két hét múlva a köteteket a Városi Strandra. A strandkönyvtár nevű szolgáltatás 11 éve nagyon sikeres. Több mint 60 féle folyóirat és 400-450 könyv közül válogathatnak majd az olvasni vágyók.

„A könyvekben inkább a best-sellerek, az ifjúsági regények, a gyerekeknek szóló kis leporellók és a rajzolási lehetőséggel bíró kis füzetecskék, színezők, valamint a rejtvényújságok nagyon népszerűek. Hát amit szeretünk mi is a strandok végezni és kicsit kulturálódni. Természetesen viszünk le némely szakkönyvet is. Ez inkább a történelmi könyvek, az útikönyvek és az életrajzokból tevődik.” - mondta el Pappné Beke Judit.

Az igazgatónő hozzátette, amennyiben a kínálatban valami nem szerepel, igény szerint másnapra szívesen pótolják. A tíz év alatt mért statisztika alapján átlagosan 3000 strandoló veszi igénybe a strandkönyvtár szolgáltatásait évente. A könyveket és folyóiratokat kaucióval lehet elvinni, melynek teljes összegét visszakapják a vendégek. Olvasójegyre sincs szükség, személyigazolvány alapján kérnek adatokat a könyvtárosok. Az elmúlt 10 év alatt soha nem veszett el egy könyv sem, mindegyik ha egy kis csúszással is, de visszakerült az intézményhez. A könyvtári szolgáltatás mellett a gyerekekre is gondolnak a szervezők.

„A gyerekekkel a kedves kollégáim nagyon szívesen foglalkoznak, tehát egy kis animációs feladatot is betöltünk, mert rajzolási lehetőség van táblára, papírra, illetve annak az épületnek az oldalára felrakott kartonpapírra, amit már tavaly megkaptunk a Városüzemeltetési Kft-től.”

A strandkönyvtáron angol, német és orosz nyelvű kötetek is megtalálhatóak lesznek. Ezek a „Neked mennyit ér?” programon belül akár meg is vásárolhatóak, de ugyanúgy kikölcsönözhetők, mint a beleltározott könyvek. A szolgáltatás július 15-től augusztus 18-ig lesz elérhető.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Zala Megyei Mozgássérültek Egyesülete először szervezte meg őszbúcsúztató programját Keszthelyen.
 
Megjelent a Balatoni Múzeumi Füzetek 11. száma. Címe: “A sümegi Darnay Múzeum kéziratgyűjteménye”.
 
Márton-naphoz kapcsolódva szervezett őszbúcsúztató programot a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
 
A keszthelyi Pelso, és a zalaszentgróti Maestriana Mentőcsoport is minősítést szerzett Reziben.
 
A gyerekek a Család és KarrierPONT fehívására rajzoltak.
 
November 25-én bezár a Helikon Kastélymúzeum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó