+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az útfelújítások és a zöldterületek voltak a fő témák
2019. június 26. szerda 17:51 - Keszthely
Az útfelújítások és a zöldterületek voltak a fő témák
Az utak, járdák állapotáról, a szelektív hulladékgyűjtő szigetekről és a zöldterületekről is szó esett a keszthelyi lakossági fórumon hétfőn. Csótár András, a 2. számú választókerület képviselője és Nagy Bálint alpolgármester beszámoltak az eddigi eredményekről, és választ adtak a lakók kérdéseire is. A lakossági fórumon mintegy 60-an vettek részt.

Keszthely 2. számú választókerületének lakói részére tartott lakossági fórumot Csótár András. A rendezvényen elhangzott, hosszú évek után sikerült leaszfaltozni 3 parkolót a Deák Ferenc utcai tömbházaknál, ez mintegy 15 millió forintba került. A városrész képviselője elmondta, a jövőben is folytatódnak a felújítások. A lakók kérték a zöldterületek rendben tartását, különös figyelemmel a kihelyezett padokra. A Gagarin utcai játszótér környékének aszfaltozása is igényként merült fel. Szó volt a Csókakői patak környékének rendezéséről, valamint a csőtörés miatt felbontott burkolatok helyreállításáról is.

„Vannak azért a zöldterülettel kapcsolatos észrevételek, a fanyírással kapcsolatos észrevételek, a köztéri padok állapotával, esetlegesen a játszótér környékének állapotával kapcsolatos észrevételek. A Csókakői patakkal kapcsolatban is többen felszólaltak, azt megpróbáljuk majd közösen a Vízművel megoldani , illetve csőtörés miatti aszfaltburkolat bontásnak a visszaállítását is többen most már szeretnék látni.” - tájékoztatott a 2. sz. választókerület önkormányzati képviselője.

A fórumon részt vett Nagy Bálint is, aki elmondta, vannak olyan problémák, amelyek Keszthely teljes lakosságát érintik. Ilyen például az utak, járdák felújítása, amelyre már 3. éve a költségvetésen felül is különít el összeget a képviselő testület. Említette még a zöldterületek karbantartását valamint a szelektív hulladékgyűjtő szigetek állapotát is.

„Az elmúlt években az önkormányzatnál sikerült megvalósítanunk egy olyan fejlesztési keretet, ami minden évben egy körülbelül 100 millió forintos tételben tartalmaz utca, járda és közterület felújításokat. Ez nyilván azt jelenti, hogy körülbelül 5-6-7-8 utcát lehet – nyilván itt az utca szélességétől, hosszúságától, járdák, hogy van-e járda, kétoldali járda van-e, csapadékvíz elvezetésnek a szintjétől, annak a milyenségétől tesszük függővé, hogy évente hány utcát lehet ebből évente megújítani.” - emelte ki az alpolgármester.

A fórumon elhangzott, vannak olyan problémák, amelyeket viszonylag gyorsan, a város cégeivel együttműködve lehet orvosolni. Más feladatok még váratnak magukra, ugyanis azokra vagy jelentősebb összeget kell fordítani, vagy külső cégek segítségét kell kérni a megoldásukra.   

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Halálos baleset történt február 22-n a 76-s főúton.
 
12 csapat több mint százféle fánkkal nevezett az utolsó farsangi vasárnap hagyományos rendezvényére.
 
Zala megye mindhárom választókörzetében jelen van már a párt.
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó