+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több ezer versenyzőt és vendéget vonzott a Keszthely Triathlon
2019. június 17. hétfő 13:27 - Keszthely
Több ezer versenyzőt és vendéget vonzott a Keszthely Triathlon
Több mint 1700 sportoló vett részt a Keszthely Triathlon különböző versenyszámain a hétvégén. A középtávú futam színvonalát jól mutatja, hogy az országos bajnoki címért is harcoltak a nevezők. A szervezők sikeresnek értékelték a programot, több mint száz külföldi versenyző is leadta nevezését. Szombaton számos útlezárás kísérte a Keszthely Triathlont.

Pontosan 555 fő rajtolt el a Keszthely Triathlon középtávú versenyén. A 26 fokos vízben 1,9 kilométer úszás várt a résztvevőkre. A nyílt vízen komoly hullámokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek. A leggyorsabbak alig több mint 28 perc alatt teljesítették a távot. A látványos versengés számos szurkolót vonzott Keszthelyre.

„Apukám indult a triatlon versenyen, ezért jöttünk így családilag és már ide járunk körülbelül öt éve és nagyon színvonalas a verseny, ezért jöttünk” - nyilatkozta Koller Kata. 

„Természetesen szurkolni jöttünk – látható rajtam. Nagyon tetszik egyelőre és most szeretném elkapni gyorsan a versenyzőmet” - mondta gyorsan Csupor Bernát. 

A szurkolóknak nem volt könnyű követni a versenyzőket. A legjobbak alig 1,5 perc alatt öltöztek át és vették fel kerékpárjukat a depóban. A Zenepavilon előtti területen több mint félezer versenykerékpárt sorakoztattak fel. A 90 kilométeres kerékpározás miatt számos fél- vagy egészpályás útzár volt. A rendőrség és a polgárőrség biztosította az útvonalat. A Balaton-parttól egészen Nagykapornakig tartott a kerékpárpálya. 

A kánikulában a szervezők kiemelt hangsúlyt fektettek a frissítésre. A futók a Balaton-part, a Fő tér és kastélypark között rótták a köröket.  A 21 kilométeres futás kezdetétől az élen volt Petsuk Zoltán. A budapesti versenyző stabil teljesítményt nyújtva 4 óra és 13 perc alatt, elsőként teljesítette a távot.

„Ez az első féltávú országos bajnokságom, amit abszolútba sikerült megnyernem, tavaly második voltam, akkor Hankó Dávid előzött meg, most nem volt itt, úgyhogy nem tudta megvédeni a címét” - nyilatkozta a győztes. 

Az első hölgy 4 óra 35 perc után futott át a csillagkapuval övezett célvonalon. Érdekesség, hogy Zelinka Gabriella az abszolút férfi győztes Petsuk Zoltán párja. A szervezők szerint nem csak a sport, hanem a szabadidő és az idegenforgalom szempontjából is fontos a verseny.

Viczián Gábor főrendező: „Ugye nem egyedül jönnek a versenyzők – megtöltjük a várost. Szerintem egész Keszthely idegenforgalmának, hírnevének is jó lehet. Ez az ami miatt jó lehet a helyieknek. Meg hát a hétvége során rengeteg ingyenes program is van, gyerekek versenyzenek, Rubint Réka alakreform, Loverun, ezek mind ingyenes programjaink, amit a helyi közönségnek szeretnénk ezzel kedveskedni.”

A közép- és sprinttávú versenyekre, illetve az éjszakai futásokra összesen 1703 fő nevezett. A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is magasabb szintre kívánják emelni a rendezvényt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus