+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több ezer versenyzőt és vendéget vonzott a Keszthely Triathlon
2019. június 17. hétfő 13:27 - Keszthely
Több ezer versenyzőt és vendéget vonzott a Keszthely Triathlon
Több mint 1700 sportoló vett részt a Keszthely Triathlon különböző versenyszámain a hétvégén. A középtávú futam színvonalát jól mutatja, hogy az országos bajnoki címért is harcoltak a nevezők. A szervezők sikeresnek értékelték a programot, több mint száz külföldi versenyző is leadta nevezését. Szombaton számos útlezárás kísérte a Keszthely Triathlont.

Pontosan 555 fő rajtolt el a Keszthely Triathlon középtávú versenyén. A 26 fokos vízben 1,9 kilométer úszás várt a résztvevőkre. A nyílt vízen komoly hullámokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek. A leggyorsabbak alig több mint 28 perc alatt teljesítették a távot. A látványos versengés számos szurkolót vonzott Keszthelyre.

„Apukám indult a triatlon versenyen, ezért jöttünk így családilag és már ide járunk körülbelül öt éve és nagyon színvonalas a verseny, ezért jöttünk” - nyilatkozta Koller Kata. 

„Természetesen szurkolni jöttünk – látható rajtam. Nagyon tetszik egyelőre és most szeretném elkapni gyorsan a versenyzőmet” - mondta gyorsan Csupor Bernát. 

A szurkolóknak nem volt könnyű követni a versenyzőket. A legjobbak alig 1,5 perc alatt öltöztek át és vették fel kerékpárjukat a depóban. A Zenepavilon előtti területen több mint félezer versenykerékpárt sorakoztattak fel. A 90 kilométeres kerékpározás miatt számos fél- vagy egészpályás útzár volt. A rendőrség és a polgárőrség biztosította az útvonalat. A Balaton-parttól egészen Nagykapornakig tartott a kerékpárpálya. 

A kánikulában a szervezők kiemelt hangsúlyt fektettek a frissítésre. A futók a Balaton-part, a Fő tér és kastélypark között rótták a köröket.  A 21 kilométeres futás kezdetétől az élen volt Petsuk Zoltán. A budapesti versenyző stabil teljesítményt nyújtva 4 óra és 13 perc alatt, elsőként teljesítette a távot.

„Ez az első féltávú országos bajnokságom, amit abszolútba sikerült megnyernem, tavaly második voltam, akkor Hankó Dávid előzött meg, most nem volt itt, úgyhogy nem tudta megvédeni a címét” - nyilatkozta a győztes. 

Az első hölgy 4 óra 35 perc után futott át a csillagkapuval övezett célvonalon. Érdekesség, hogy Zelinka Gabriella az abszolút férfi győztes Petsuk Zoltán párja. A szervezők szerint nem csak a sport, hanem a szabadidő és az idegenforgalom szempontjából is fontos a verseny.

Viczián Gábor főrendező: „Ugye nem egyedül jönnek a versenyzők – megtöltjük a várost. Szerintem egész Keszthely idegenforgalmának, hírnevének is jó lehet. Ez az ami miatt jó lehet a helyieknek. Meg hát a hétvége során rengeteg ingyenes program is van, gyerekek versenyzenek, Rubint Réka alakreform, Loverun, ezek mind ingyenes programjaink, amit a helyi közönségnek szeretnénk ezzel kedveskedni.”

A közép- és sprinttávú versenyekre, illetve az éjszakai futásokra összesen 1703 fő nevezett. A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is magasabb szintre kívánják emelni a rendezvényt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus