+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szükség van az önkéntesekre
2019. június 12. szerda 19:03 - Keszthely
Szükség van az önkéntesekre
Keszthely Város Egyesített Szociális Intézménye Önkéntes Központ szervezésében került sor az „Önkéntesen, önfeledten, avagy az önkéntesség, mint a közösségépítés alappillére” elnevezésű konferenciára. A tanácskozásnak, melyen részt vett az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős államtitkár Dr. Illés Boglárka és az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztály-vezetője Széles Csongor - az Amazon Ház Kiállítóhely adott otthont.

Az önkéntes tevékenység a társadalmi beilleszkedés és integráció egyik eszköze. Nagyon fontos  egy összetartó társadalom kialakulásához, a bizalom és szolidaritás kialakításával. Az önkéntesekre mindenhol és mindenkor szükség van. –mondta Keszthely város alpolgármestere, Nagy Bálint a keszthelyi önkéntes központ első konferenciáján.

"Magánemberként és városvezetőként is nagyon fontosnak tartom,hiszen azt gondolom, hogy minden olyan közösség, minden olyan aktív közösség aminek jövőt szeretnénk és minden olyan település aminek érdemi jövőt szeretnénk, nagyon fontos, hogy legyenek olyan egyénei, akik önkéntesen részt vesznek abban a munkában ami segíti a városnak a szűkebb vagy tágabb értelemben vett közösségüknek a fejlesztését, fejlődését ."-emelte ki a tanácskozáson Nagy Bálint alpolgármester.

A Humán közszolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben címmel megjelent felhívásban Magyarország Kormánya célul tűzte ki többek között a közszolgáltatások  minőségi fejlesztését, és a hozzáférhetőségének javítását, területi különbségek csökkentésével  bevonva a helyi közösségek tagjait. Így az ifjúságot is. A Keszthelyi Önkéntes Központ egy éve kezdte meg működését bízva abban, hogy minél szélesebb körben, közösségi programokkal és rendezvényekkel  tudják az önkéntes munkába bevonni a lakosságot, intézményeket  és cégeket.

"Az önkéntes központot azzal a céllal nyitottuk meg, hogy egyrészt hidat képezzünk az önkéntesek és az önkénteseket fogadószervezetek között. Ez alatt az egy év alatt, megpróbáltuk feltérképezni azokat a szervezeteket, intézményeket, amelyek fogadnának önkénteseket ill. nyilván találkoztunk olyan szervezetekkel is, akik már nagyon régóta foglakoztatnak önkénteseket."- adott tájékoztatást Királyné Domaházi Csilla, Keszthely Város Egyesített Szociális Intézménye Önkéntes Központjának vezetője.

A konferencián Széles Csongor az Emberi Erőforrások Minisztériumának  főosztályvezetője az önkéntes munkának a jelentőségéről beszélt a konferencián, kiemelve, hogy a minisztérium elkötelezett  és támogatja az önkéntesség elterjesztését, s presztizsének növelését, különösen a fiatalok körében. Az előadások keretében megismerhették a résztvevők  az önkéntességet támogató projektbe  bekapcsolódó intézmények közösségi munkáját is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó