+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitották a strandszezont Vonyarcvashegyen
2019. június 11. kedd 14:56 - Vonyarcvashegy
Megnyitották a strandszezont Vonyarcvashegyen
Megnyitották a strandszezont a hétvégén Vonyarcvashegyen. Az ünnepségen színes műsorral szórakoztatták a népes közönséget. Az eseményen elhangzott, az idei nyarat több fejlesztés is megelőzött, hogy egységesebb arculattal várhassák a vendégeket. Többek között megújultak a kabinok, a padok és új sétányon is járhatnak a strandolók.

A hétvége időjárása már kedvezett a strandolóknak. A hőségben többen merészkedtek már be a Balatonba. A 20-22 fokos víz sokak szerint ideális már, az esős időszak után nagyon várták, hogy úszhassanak a tóban. A vonyarcvashegyi Lido strandot is sokan választották kikapcsolódásra. Az idő a napozáshoz is kiváló volt, többen is kifeküdtek a fűre barnulni. Akadtak olyanok is, akik a szabadidejüket múlatták a parton.

„Az idő nagyon szép, a vonatot várom és azért a vonyarci strandot választottam.” - mondta el Csitneki Tibor.

Vonyarcvashegyen ünnepi műsorral nyitották meg a strandszezont a hétvégén. Többek között fellépett a település énekkara is a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar kíséretével. A strandolók közül többeket is a színpadhoz vonzott a vidám zene.

A koncertet követően köszöntötte a vendégeket Péter Károly polgármester, aki elmondta, több fejlesztést is végeztek a szezon kezdetéig, hogy mindenki jól érezhesse magát. Beszámolt arról is, hogy a Kreatív és a Balaton Art tagjai segítségével újjávarázsolták a kabinokat és a padokat, ezeket festették át vidámabb színűre. A vendéglátóegységek is megújultak, amik még inkább hozzájárulnak a szebb arculathoz.

„Elkészültek a sétányok. Plusz sétányt építettünk Vonyarcon. Még ami hátravan és nem került ki, azok az új hulladékgyűjtők és a padok. Szeretnénk egységes arculatot tenni Vonyarcvashegyre és ezt szeretnénk a későbbiekben is folytatni.” - ismertette Péter Károly  polgármester.

A polgármester hozzátette, teljesen készen állnak a vendégsereg fogadására, már csak 5 kandelábert helyeznek ki a strand területére ezen a héten.

A megnyitó ünnepségen műsort adtak a Keszthelyi Kötélugrók, de láthatta a közönség a  Magic Ritmo előadását is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó