+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Író-olvasó találkozó
2019. június 7. péntek 08:06 - Sármellék
Író-olvasó találkozó
Sármelléken a Fejér György Városi Könyvtár szervezésében találkozhattak kisdiákok Varró Dániel József Attila-díjas magyar költővel,műfordítóval. A rendhagyó irodalom órán gyermekverseket hallhattak a gyerekek,de a költő játékossá téve a találkozást mondókákat,verseket is tanított.

Gyermekverseinek  történetéről, szereplőiről beszélt közönségének a sármelléki iskola könyvtárában Varró Dániel kortárs költő. Beszélgetett a gyerekekkel az irodalom fontosságáról, a gyermekkorban elengedhetetlen mesékről, a játékosságról és azokról a tapasztalatokról amiket író-olvasó találkozókon élt át.

"Én azt látom,hogy én sokat vagyok kicsiknél, óvodásoknál és alsósoknál inkább- nekem is kicsi gyerekeim vannak - ,hogy a kisgyerekek tényleg ösztönösen,.zsigerből szeretik a verseket. A jó ritmusokat,verseket,főleg az ilyen játékosabbakat,humorosabbak amilyeneket én is próbálok írni. "- mondta a József Attila-díjas költő.

A fiatal költőgeneráció kiemelkedő alakja   saját életéről is mesélt. Arról,hogy bár édesanyja aki sokat olvasott gyermekeinek bankárnak szánnta és le akarta beszélni a költői pályáról,de ő kitartott amellett,hogy a költők m indig híresek és híres akar lenni. A sármelléki iskolában verseiből is felolvasott, de megismertette az énekelt verseket is, azok régi lantosokhoz fűződő történetével együtt. A humorral átszőtt verseket szívesen hallgatták a gyerekek. Nagy élvezettel tanulták együtt Varró Dániel költeményeit. A költő elmondta,hogy nagy szerepe van a családnak abban,hogy a gyermekek megkedveljék az irodalmat.

"Inkább ilyen szülői felelősség,hogy olvasni kell talán a gyerekeknek,én nagyon igyekszem apukaként is,hogy mindig legyen mese olvasás, vers olvasás és ott tényleg semmilyen akadályt nem látok amibe ez ütközne. Nagyon szeretik,s utána már a tanár így  a kamaszoknál egyre idősebbeknél nehezebb ,hogy ez az érdeklődés megmaradjon."- emelte ki Varró Dániel.

A rendhagyó irodalomóra és a tehetséges költő személyének varázsa nagy élmény volt Sármelléken.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó