+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A város szolgálatáért dolgozókat tüntették ki
2019. június 3. hétfő 17:06 - Keszthely
A város szolgálatáért dolgozókat tüntették ki
Kilencen vehettek át elismerést az ünnepi testületi ülésen. A legrangosabb – Keszthely Város Díszpolgára – cím mellett a település szolgálatáért, egészségügyéért, szociális ellátásáért és turizmusáért is adtak át díjakat. A Város Napján értékelte Keszthely munkáját a település Tiszteletbeli Magisztrátusa is.

A város hírnevét öregbítő munkássága elismeréseként „Keszthely Város Díszpolgára” kitüntetésben részesítette a testület Dr. Cséby Géza irodalomtörténészt.

„Keszthely Városáért” díjat kapott az idén 50 éves Nagyváthy Néptáncegyüttes, az elismerést Dr. Bertalan Zoltán, az együttes művészeti vezetője vette át.

„Keszthely Város Szolgálatáért” kitüntetéssel ismerték el Pappné Beke Juditnak, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatójának a munkásságát.

Szintén „Keszthely Város Szolgálatáért” díjat vehetett át Szörényi Zoltán, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

Az önkormányzat két munkatársát, Tóth Zoltánt és Tuksa Lászlónét is „Keszthely Város Szolgálatáért” elismerésben részesítették.

Czinderiné Farkas Magdolna a város egészségügyi életében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül „Keszthely Város Egészségügyéért” kitüntetést vehetett át.

„Keszthely Város Szociális Ellátásáért” díjjal jutalmazták Gulyás Józsefnét a Keszthelyi Nevelési Tanácsadóban végzett munkájáért.

Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke „Keszthely Város Turizmusáért” kitüntetést vehetett át.           

A Tiszteletbeli Magisztrátus képviseletében Papp Péter szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte a kastély fejlesztéseit, és jelezte, hogy ezek hosszú távú fenntartására is kell forrást elkülöníteni. A kastélypark felújítása kapcsán Keszthely közlekedési rendjéről is szót ejtett.

„Javasoltuk, fölvetettük, hogy mielőtt itt útlezárások történnek, vizsgálják meg forgalomtechnikai szempontból, hogy ne mi, akik időnként közlekedünk, meg ne egyes városlakók, akik valamilyen érdekeltséggel rendelkeznek – mert itt lakom, és mindig oda járok vagy fordítva – az ő egyedi érdekük érvényesüljön, hanem tényleg forgalomtechnikai szempontból vizsgáltassa meg a város, hogy Keszthely közlekedését hogy lehetne tökéletesíteni.” - emelte ki a magiszter.

Szó esett még a kórház névadásáról valamint egy esetleges új kórház építéséről. Papp Péter kiemelte, a Balaton-parti szállodák állapotát, kérte a várost, hogy ezeket rendezze.

Ruzsics Ferenc ünnepi beszédében köszöntötte Keszthely lengyel testvértelepülésének küldötteit és szólt a két nemzet múltjáról. Elhangzott, a kapcsolatok építése fontos szerepet játszik az egyén és a város életében is.

„Az egymás segítése, a baráti kapcsolatok elengedhetetlenek nemcsak a népek között, de egy város építésében, a közösség megtartásban is. Ahhoz, hogy egy nemzet, egy település ne kerüljön az olvasztótégelybe, kell, hogy az új nemzedékek tudják, hogy honnan jöttek, s hová tartanak. Ehhez pedig nemcsak magyarságunk, de helyi kultúránk, hagyományaink megélése is – s nem ápolása, hiszen nem beteg – kötelességünk.” - emlékeztetett Ruzsics Ferenc.

Keszthely polgármestere elmondta, ahogy már a közelmúltban bejelentette, nem indul az októberi önkormányzati választásokon. Hozzátette, reméli, hogy a következő vezetés is szeretettel és önzetlen kitartással irányítja majd Keszthelyt.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus