Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Hangszereket próbálhattak ki az érdeklődők
2019. máj. 31. péntek | Keszthely
Hangszereket próbálhattak ki az érdeklődők
Az ütős, a vonós, a billentyűs és a fúvós hangszerek voltak terítéken a Festetics György Zeneiskola nyílt napján, ahol hangszerpróbára várták a gyerekeket. A fiatalok megismerhették a hangszerek működését, de más játékos feladatokat is megoldhattak. A jelenlegi zeneiskolások pedig koncertre készültek a héten, amin az olaszországi útjukon előadott műveket mutatták be a közönségnek.

A nyílt nap alkalmával minden résztvevő játszhatott egy-egy könnyebb dallamot a választott eszközön. Rauch Dorina első alkalommal tartott a kezében hegedűt, a Süss fel nap című gyerekdalt próbálta ki rajta.

„Amikor jöttünk az iskolával, akkor hallottam erről. És eljöttünk most anyukámmal és a hegedű tetszett először a legjobban.”

A nyílt napon összesen 12-féle hangszer közül válogathattak a fiatalok. A felfedezés mellett játékos feladatokkal is várták az érdeklődőket a szervezők. A nyomozós játék és a zenei totó kitöltése is izgalommal töltötte el a gyerekeket.

Ezen az amatőr felvételen már a zeneiskola diákjainak egyik olaszországi koncertje látható. Ez is bizonyítja, hogy a jó hangszerválasztással és a sok gyakorlással akár külföldre is el lehet jutni az intézmény által. 33 fő kapott lehetőséget, hogy elutazzon Itáliába, ahol több koncertet is adtak.

„Azért az ottani gyerekek is tanultak, tanulnak zenét és ők is társultak hozzánk a koncerten. Ez délelőtt volt, ami az iskolai hangverseny volt és délután pedig a városközpontba a szülőknek és az érdeklődőknek muzsikáltak a gyerekek tényleg valóban nagy sikerrel.” - tájékoztatott Bánhidai Tamás

Az utazásról egy vetítéssel egybekötött élménybeszámolót és koncertet tartottak az intézményben, ahol felidézték a legemlékezetesebb pillanatokat. Köszönetet mondtak Horváth Zoltánnak, aki az út szervezésében vett részt.

„2018 januárjában az igazgató úr, Bánhidai Tamás keresett meg, hogy mint régi csellista és zeneiskolás növendék tudnék-e segíteni, hogy Olaszországgal fölvegye a kapcsolatot a zeneiskola. És akkor ilyen módon elkezdődjön egy ilyen barátkozás a két intézmény között és akkor én is így próbáltam gondolkodni, hogy kik azok az olasz ismerőseim, akik ebben tudnak segíteni és akkor így jutottunk el Campobassoba.”

A hatnapos kiránduláson nagyon jól érezték magukat a résztvevők, ezt a több száz fénykép is bizonyítja. Sokan először játszottak külföldön.

„Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt, hogy teljesen idegen közönség és nagy közönség előtt játszani. Így jó volt, meg hogy egyáltalán nem ismertem őket így idegen helyen.” - mondta el Gyuk Róna

A kirándulással kapcsolatos találkozón az Olaszországban játszott darabokat is hallhatta a közönség. Az eseményen elhangzott, várhatóan jövőre is szerveznek egy külföldi utat a zenészpalánták számára.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV 

| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Második alkalommal szervezték meg a jótékonysági fesztivált Vonyarcvashegyen.
| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Keszthely
Bemutató koncertet szervezett a Festetics György Zeneiskola.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
| 2023. jún. 14. szerda 18:01 | Keszthely
Évzáró ünnepséget rendeztek a keszthelyi Festetics György Zeneiskolában.
| 2023. máj. 17. szerda 17:01 | Keszthely
A betekintő jó alkalmat adott arra, hogy bárki szabadon látogathasson meg egy-egy órát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.