+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ez a nap csak róluk szólt
2019. május 28. kedd 13:22 - Keszthely
Ez a nap csak róluk szólt
A nyárias idő és a jó programok sok családot vonzottak a hétvégén. Több helyszínen szerveztek gyereknapi rendezvényeket. A Balaton-parton szirénázó autók és zenés produkciók voltak, a Majormúzeumban pedig májusfa kitáncolás és pitekóstoló várta a családokat.

Leginkább élményekkel ajándékozták meg az apróságokat a városi gyereknapon. A Balaton-parton mentőautó, rendőrautó és tűzoltóautó is felsorakozott. A gyerekek felpróbálhatták a tűzoltósisakot, megnézhették a felszereléseket, a rádió berendezést, de a vezetőülésekbe is bepattanhattak. Pál Balázs is örömmel ült be a rendőrautóba, azt mondja azért jó a gyereknap, mert csak a gyerekekről szól. 

„Hogyha nem lenne, elmennék tiltakozni. Gyereknap is legyen, ne csak felnőtt nap, meg apák napja, meg anyák napja, szülők napja – mondjuk olyan nincs is” - nyilatkozta a kisfiú.   

A zenepavilonnál muzsikával és tánccal is várták a gyerekeket. A Re-Folk húzta a talpalávalót az aprók táncához, de kötélugrók, tánc- és énekcsoportok is műsoroztak. A Balaton szálló előtt hatalmas légvárak is várták a gyerekeket.

A Georgikon Majormúzeum udvarába is várták a látogatókat a hétvégén. A helyszínen első alkalommal rendezték meg a pite kóstolóval egybekötött rendezvényt, mely nagy népszerűségnek örvendett.

„Kézműveskedtem, meg hintázok” - mesélte Zimmerman Borbála. Cseh Tamarának az tetszett, hogy zenéltek és állatokat is láthatott. Rauch Dorina pedig testvérével élvezte a szekérezést.  

A színes programok között a népi játékok, a talicskázás és a nyuszisimogató voltak a legnépszerűbbek, de többek kísérték figyelemmel a Népek Tánca Tánccsoport előadását is.

A program egyik leglátványosabb része volt a májusfa kitáncolás. A szervezők kiemelték, fontos, hogy a hagyományokat ápoljuk. A zenés program a régi időkben is közösségépítő volt, ezt szeretnék tovább népszerűsíteni a fiatalok körében.

„Ez is a tavaszi májusi táncjátékok közé tartozik a májusfa kitáncolás. Egy ilyen rítus, amit hát falvakba mindig több háznál is ugye gyakoroltak. Ez alkalom volt arra, hogy kicsit összejöjjenek. Volt egy kis lakoma” - nyilatkozta Szabóné Lázár Ibolya, a kiállítóhely vezetője. 

A májusfa kidöntése után a hagyomány szerint leszedhették a legények a rajta található ajándékokat, majd folytatódhatott tovább a táncos mulatság.

Lendvai Bianka, Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus