Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Ez a nap csak róluk szólt
2019. máj. 28. kedd | Keszthely
Ez a nap csak róluk szólt
A nyárias idő és a jó programok sok családot vonzottak a hétvégén. Több helyszínen szerveztek gyereknapi rendezvényeket. A Balaton-parton szirénázó autók és zenés produkciók voltak, a Majormúzeumban pedig májusfa kitáncolás és pitekóstoló várta a családokat.

Leginkább élményekkel ajándékozták meg az apróságokat a városi gyereknapon. A Balaton-parton mentőautó, rendőrautó és tűzoltóautó is felsorakozott. A gyerekek felpróbálhatták a tűzoltósisakot, megnézhették a felszereléseket, a rádió berendezést, de a vezetőülésekbe is bepattanhattak. Pál Balázs is örömmel ült be a rendőrautóba, azt mondja azért jó a gyereknap, mert csak a gyerekekről szól. 

„Hogyha nem lenne, elmennék tiltakozni. Gyereknap is legyen, ne csak felnőtt nap, meg apák napja, meg anyák napja, szülők napja – mondjuk olyan nincs is” - nyilatkozta a kisfiú.   

A zenepavilonnál muzsikával és tánccal is várták a gyerekeket. A Re-Folk húzta a talpalávalót az aprók táncához, de kötélugrók, tánc- és énekcsoportok is műsoroztak. A Balaton szálló előtt hatalmas légvárak is várták a gyerekeket.

A Georgikon Majormúzeum udvarába is várták a látogatókat a hétvégén. A helyszínen első alkalommal rendezték meg a pite kóstolóval egybekötött rendezvényt, mely nagy népszerűségnek örvendett.

„Kézműveskedtem, meg hintázok” - mesélte Zimmerman Borbála. Cseh Tamarának az tetszett, hogy zenéltek és állatokat is láthatott. Rauch Dorina pedig testvérével élvezte a szekérezést.  

A színes programok között a népi játékok, a talicskázás és a nyuszisimogató voltak a legnépszerűbbek, de többek kísérték figyelemmel a Népek Tánca Tánccsoport előadását is.

A program egyik leglátványosabb része volt a májusfa kitáncolás. A szervezők kiemelték, fontos, hogy a hagyományokat ápoljuk. A zenés program a régi időkben is közösségépítő volt, ezt szeretnék tovább népszerűsíteni a fiatalok körében.

„Ez is a tavaszi májusi táncjátékok közé tartozik a májusfa kitáncolás. Egy ilyen rítus, amit hát falvakba mindig több háznál is ugye gyakoroltak. Ez alkalom volt arra, hogy kicsit összejöjjenek. Volt egy kis lakoma” - nyilatkozta Szabóné Lázár Ibolya, a kiállítóhely vezetője. 

A májusfa kidöntése után a hagyomány szerint leszedhették a legények a rajta található ajándékokat, majd folytatódhatott tovább a táncos mulatság.

Lendvai Bianka, Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 30. kedd 15:02 | Vonyarcvashegy
A szórakoztatás mellett az is cél, hogy ledöntsék az előítéletek korlátját épek és sérültek között.
| 2023. máj. 29. hétfő 11:51 | Keszthely
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
| 2022. máj. 31. kedd 15:52 | Zalaszántó
Még az Egyesült Államokból is érkezett hímes tojás.
| 2022. máj. 30. hétfő 15:41 | Keszthely/Vonyarcvashegy
Keszthelyen és Vonyarcvashegyen is színes programok várták a fiatalokat gyereknapon.
| 2017. máj. 30. kedd 12:01 | Keszthely
Több települési rendezvényt is támogat a megyei könyvtárral együttműködve a Fejér György Városi Könyvtár
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.