+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem indul az önkormányzati választásokon Ruzsics Ferenc
2019. május 27. hétfő 17:15 - Keszthely
Nem indul az önkormányzati választásokon Ruzsics Ferenc
Az európai parlamenti választásokon mintegy 48%-os részvétel mellett a szavazatok 55,4%-át kapta meg a Fidesz Keszthelyen – mondta Manninger Jenő ma reggel. A térség országgyűlési képviselője Ruzsics Ferenccel közösen tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy Keszthely jelenlegi polgármestere nem indul az őszi önkormányzati választásokon.

Manninger Jenő külön mondott köszönetet mindazoknak, akik vasárnap a Fidesz-KDNP listájára szavaztak. Elhangzott, a keszthelyi választókerületben az országoshoz képest is erősebb volt a választási kedv, a szavazópolgárok mintegy 48%-a járult az urnákhoz. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, a Fidesz-KDNP 55,45%-ot ért el, véleménye szerint ez is mutatja, hogy a párt támogatottsága a városban jelentős.

„Meg kell köszönjem mindazoknak, akik eljöttek szavazni, és külön azoknak, akik a Fidesz-KDNP-re szavaznak, meg természetesen azoknak, akik segítettek a választásban. Valóban azt látjuk, hogy az országos átlagnál jobban teljesített a Fidesz-KDNP a térségben, különösen Keszthelyen, ahol 55,4%-ot szerzett, ezt akár úgy is nézhetjük, hogy több, mint a tavalyi.” - tájékoztatott az országgyűlési képviselő.

Manninger Jenő elmondta, az európai parlamenti választások után azonnal megkezdik a felkészülést az önkormányzati választásokra. Ezzel kapcsolatosan bejelentette, hogy Keszthely jelenlegi polgármesterét javasolják a megyei önkormányzat vezetésébe, főállású alelnöki posztra. Ruzsics Ferenc jelezte, hogy elfogadja a felkérést, így a 2019-es önkormányzati választásokon nem indul a polgármesteri székért. 

„Egy megtisztelő felkérést kaptam, amelyet örömmel vállaltam el, miszerint Keszthely és környékének az érdekeit képviseljem a megyei közgyűlés vezetésében, főállású alelnöki pozícióban.” - mondta Keszthely polgármestere.

Ruzsics Ferenc hozzátette, a megyében, ahol a területi források elosztásában is képviselni kell a térség érdekeit, örömmel és felelősséggel fogja a munkáját végezni. Manninger Jenő elmondta, fontosnak tartja, hogy a térségnek erős képviselete legyen a megyében. Az önkormányzati választásokhoz kapcsolódóan elhangzott, a következő két hétben kerül sor a jelölő gyűlésekre, így a térség képviselője ezt követően tud a Fidesz keszthelyi indulóiról nyilatkozni.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó