+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem indul az önkormányzati választásokon Ruzsics Ferenc
2019. május 27. hétfő 17:15 - Keszthely
Nem indul az önkormányzati választásokon Ruzsics Ferenc
Az európai parlamenti választásokon mintegy 48%-os részvétel mellett a szavazatok 55,4%-át kapta meg a Fidesz Keszthelyen – mondta Manninger Jenő ma reggel. A térség országgyűlési képviselője Ruzsics Ferenccel közösen tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy Keszthely jelenlegi polgármestere nem indul az őszi önkormányzati választásokon.

Manninger Jenő külön mondott köszönetet mindazoknak, akik vasárnap a Fidesz-KDNP listájára szavaztak. Elhangzott, a keszthelyi választókerületben az országoshoz képest is erősebb volt a választási kedv, a szavazópolgárok mintegy 48%-a járult az urnákhoz. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, a Fidesz-KDNP 55,45%-ot ért el, véleménye szerint ez is mutatja, hogy a párt támogatottsága a városban jelentős.

„Meg kell köszönjem mindazoknak, akik eljöttek szavazni, és külön azoknak, akik a Fidesz-KDNP-re szavaznak, meg természetesen azoknak, akik segítettek a választásban. Valóban azt látjuk, hogy az országos átlagnál jobban teljesített a Fidesz-KDNP a térségben, különösen Keszthelyen, ahol 55,4%-ot szerzett, ezt akár úgy is nézhetjük, hogy több, mint a tavalyi.” - tájékoztatott az országgyűlési képviselő.

Manninger Jenő elmondta, az európai parlamenti választások után azonnal megkezdik a felkészülést az önkormányzati választásokra. Ezzel kapcsolatosan bejelentette, hogy Keszthely jelenlegi polgármesterét javasolják a megyei önkormányzat vezetésébe, főállású alelnöki posztra. Ruzsics Ferenc jelezte, hogy elfogadja a felkérést, így a 2019-es önkormányzati választásokon nem indul a polgármesteri székért. 

„Egy megtisztelő felkérést kaptam, amelyet örömmel vállaltam el, miszerint Keszthely és környékének az érdekeit képviseljem a megyei közgyűlés vezetésében, főállású alelnöki pozícióban.” - mondta Keszthely polgármestere.

Ruzsics Ferenc hozzátette, a megyében, ahol a területi források elosztásában is képviselni kell a térség érdekeit, örömmel és felelősséggel fogja a munkáját végezni. Manninger Jenő elmondta, fontosnak tartja, hogy a térségnek erős képviselete legyen a megyében. Az önkormányzati választásokhoz kapcsolódóan elhangzott, a következő két hétben kerül sor a jelölő gyűlésekre, így a térség képviselője ezt követően tud a Fidesz keszthelyi indulóiról nyilatkozni.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Festetics családról hallhattak történeteket az érdeklődők, de a Kastélymesék is megelevenedtek.
 
A baráti társaság egy közösségi program keretében döntötte ki a hónap elején felállított fát.
 
A Georgikon Majormúzeumban várhatóan június közepén nyitnak a kiállítások is.
 
A hétvégén többen hajókáztak a Balatonon a rossz idő ellenére is.
 
A biztonsági előírásokat még be kell tartani, de bárki látogathatja a szentmiséket.
 
A gyenesdiási önkormányzat és a Kerbarát Kör változatos palántákkal várta az érdeklődőket pénteken.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó