+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Társasjátékot nyomtattak a Zöldmező iskolában
2019. május 22. szerda 16:08 - Keszthely
Társasjátékot nyomtattak a Zöldmező iskolában
Egy 3D nyomtató egy hónapos használati jogát nyerte el a Zöldmező utcai iskola. Az intézmény a Digitális Témahét keretein belül nyújtott be pályázatot, a berendezést pedig országosan mindössze 10 iskola kapta meg. A keszthelyi intézmény a diákokkal közösen, a nyomtató segítségével alkotott meg egy társasjátékot, ezzel pályáznak a következő fordulóban.

Festetics Julianna volt a megfejtése az egyik kérdésnek, amelyet a játékos csapatok egyike választott magának. A Zöldmező utcai iskola diákjai az intézmény legújabb társasjátékával játszanak, amelyben Keszthelyre és környékére vonatkozó kérdésekre kell válaszolniuk.

„Nagyon jó ez a társasjáték, egyszerűen az agyunkat megmozgatja és mindent, amit kell Keszthelyről tudni, tudunk mindent. Ebben a játékban az a jó, hogy mindent tudunk, számolástól elkezdve a kérdés, az activity, rajz, minden tökéletes.” - mondta a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI tanulója, Horváth Tünde.

A gyerekek a különböző feladványok mellett a matematikát is gyakorolhatják, a dobókockákon ugyanis nem csak számok, hanem műveletek is vannak. A játék azonban nem csak az élmény miatt érdekes, hanem azért is, mert a fiatalok maguk alkották az elemeit egy 3D nyomtató segítségével.

A gép jelenleg is dolgozik, készülnek az újabb elemek a társasjátékhoz. A nyomtató kezelését az intézmény egyik informatika tanára vállalta magára, a fiatalok azonban megtanulták, hogy milyen technikával készülnek el a tárgyak.

„Abból indul ki, hogy egy kétdimenziós tárgyat mondjuk megszerkesztenek, és akkor ennek egy magasságot vagy mélységet adunk. Ezt ugye át kell egy program segítségével alakítanunk a nyomtatónak, hogy fel tudja dolgozni. Szeletelő programnak nevezik ezt a programot. Ő rétegekre bontja, és akkor ebből építi fel a 3D-s elemet.” - tájékoztatott Szabó Imre, a iskola pedagógusa.

A társasjáték megtervezését és elkészítését a felsősök és a szakgimnazisták vállalták magukra. A diákok közül többen az elemek tervezésében is részt vettek. A nyomtató egy pályázatnak köszönhetően került az iskolába, és egyelőre egy hónapig használhatják. Ha azonban a projekt következő fordulójában nyernek, akkor a berendezés az iskola tulajdonába kerül.

„A felhasználási területe az elég széles itt az intézményünkben is. Akár olyan fejlesztő játékok, eszközöknek a nyomtatása, amit itt a gyerekek a mindennapokban tudnak használni, és ezek akár tantárgyhoz kapcsolódóak is tudnak lenni. Mivel szakképzésünk van, ott a tervezésnél is nagyon jól tudják akár a szerkezetlakatos gyerekek egyedi munkáknak a megalkotásában kivitelezni, mivel nyomtatóban már fémnyomtató is létezik, tehát nagyon jól kapcsolható.” - emelte ki a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI igazgatója, Krasznai Tamásné.

Az iskola az újonnan megalkotott társasjátékkal nevezhet a következő fordulóba. A pályaművet május végén kell benyújtani, az eredményhirdetésre pedig június elején egy Digitális Konferencia keretein belül kerül sor.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus