+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitotta kapuit a Mosoly-sziget Játszóház
2019. május 21. kedd 15:27 - Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a Mosoly-sziget Játszóház
Május 18-án nyitotta meg kapuit a Mosoly-sziget Gyermekfoglalkoztató és Játszóház Gyenesdiáson. A gyermekfelügyeletet és fejlesztést is biztosító intézmény nyílt napján kézműves foglalkozásokkal, dráma- és meseterápiával, arcfestéssel, valamint idegen nyelvű programokkal is várták a kicsiket és nagyobbakat. A továbbiakban is hasonló programokon vehetnek részt az érdeklődők.

A képzeletbeli hajóra szállnak át a gyerekek. Az animátor a kalózélettel kapcsolatos feladatokkal látta el a kicsiket a nyílt napon. Az ellenség felfedezése után a térkép segítségével kellett eljutniuk a kincses szigethez, közben különböző próbatételek várták őket. A gyerekek számára végig élvezetes pillanatokat nyújtott a foglalkozás, de kétségkívül a kincskeresés volt a legizgalmasabb számukra.

A kalózkalandok mellett az arcfestés is népszerű volt a gyerekek körében, de szívesen próbálták ki a kézművesházat is, ahol pecsételhettek, színezhettek vagy könyvjelzőt készíthettek. A játszóházban fejlesztő programokat is tartanak. Többek között idegennyelv-tanár, meseterapeuta és drámapedagógus is foglalkozik a fiatalokkal.

„Első ízben felépítjük a gyerekeknek a társas kapcsolatait. A társas kapcsolatok után bizalomjátékokat játszunk. Bizalomjáték után jön a társismeret, önismeret, és utána építkezhetünk a különböző dramatikus játékokra, szerepjátékokra, szerkesztett műsorokra, kis színdarabokra. Ez általában így szokott felépítkezni, ami azért egy kicsit hosszabb folyamat, de reméljük, hogy itt lesz rá bőven idő.”  - ismertette Gosztola Barbara drámapedagógus.

A Mosoly-sziget Gyermekfoglalkoztató és Játszóház egy magánvállalkozó ötlete alapján valósult meg. Az intézmény hiánypótlónak mondható, ami azoknak nyújt segítséget, akik nehezen, vagy egyáltalán nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét hétköznap a délutáni órákban.

„Olyan jellegű foglalkozásokkal egybekötött gyerekfelügyeletet szerettünk volna megvalósítani vagy megálmodni, ahol a gyerekekre intézményen kívüli időszakban tudunk felügyelni, de a felügyelet alatt foglalkozások tudnak nálunk részt venni és a foglalkozások alatt élményt nyújtani nekik.” - mondta el Horváth Ágnes.

A játszóház célja az is, hogy családias jelleggel helyszínt biztosítsanak különböző rendezvényekhez, mint  például a születésnapi zsúrokhoz is. A tulajdonosok tervei között nyári táborok szervezése is szerepel.

Lendvai Bianka . Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó