Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Megnyitotta kapuit a Mosoly-sziget Játszóház
2019. máj. 21. kedd | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a Mosoly-sziget Játszóház
Május 18-án nyitotta meg kapuit a Mosoly-sziget Gyermekfoglalkoztató és Játszóház Gyenesdiáson. A gyermekfelügyeletet és fejlesztést is biztosító intézmény nyílt napján kézműves foglalkozásokkal, dráma- és meseterápiával, arcfestéssel, valamint idegen nyelvű programokkal is várták a kicsiket és nagyobbakat. A továbbiakban is hasonló programokon vehetnek részt az érdeklődők.

A képzeletbeli hajóra szállnak át a gyerekek. Az animátor a kalózélettel kapcsolatos feladatokkal látta el a kicsiket a nyílt napon. Az ellenség felfedezése után a térkép segítségével kellett eljutniuk a kincses szigethez, közben különböző próbatételek várták őket. A gyerekek számára végig élvezetes pillanatokat nyújtott a foglalkozás, de kétségkívül a kincskeresés volt a legizgalmasabb számukra.

A kalózkalandok mellett az arcfestés is népszerű volt a gyerekek körében, de szívesen próbálták ki a kézművesházat is, ahol pecsételhettek, színezhettek vagy könyvjelzőt készíthettek. A játszóházban fejlesztő programokat is tartanak. Többek között idegennyelv-tanár, meseterapeuta és drámapedagógus is foglalkozik a fiatalokkal.

„Első ízben felépítjük a gyerekeknek a társas kapcsolatait. A társas kapcsolatok után bizalomjátékokat játszunk. Bizalomjáték után jön a társismeret, önismeret, és utána építkezhetünk a különböző dramatikus játékokra, szerepjátékokra, szerkesztett műsorokra, kis színdarabokra. Ez általában így szokott felépítkezni, ami azért egy kicsit hosszabb folyamat, de reméljük, hogy itt lesz rá bőven idő.”  - ismertette Gosztola Barbara drámapedagógus.

A Mosoly-sziget Gyermekfoglalkoztató és Játszóház egy magánvállalkozó ötlete alapján valósult meg. Az intézmény hiánypótlónak mondható, ami azoknak nyújt segítséget, akik nehezen, vagy egyáltalán nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét hétköznap a délutáni órákban.

„Olyan jellegű foglalkozásokkal egybekötött gyerekfelügyeletet szerettünk volna megvalósítani vagy megálmodni, ahol a gyerekekre intézményen kívüli időszakban tudunk felügyelni, de a felügyelet alatt foglalkozások tudnak nálunk részt venni és a foglalkozások alatt élményt nyújtani nekik.” - mondta el Horváth Ágnes.

A játszóház célja az is, hogy családias jelleggel helyszínt biztosítsanak különböző rendezvényekhez, mint  például a születésnapi zsúrokhoz is. A tulajdonosok tervei között nyári táborok szervezése is szerepel.

Lendvai Bianka . Keszthelyi TV

| 2020. jan. 29. szerda 16:35 | Keszthely
Legutóbb farsangi játszóházat rendeztek az intézményben, ahol álarcokat készíthettek a résztvevők.
| 2019. nov. 26. kedd 15:58 | Cserszegtomaj
A Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület 5. alkalommal szervezett adventi kézműves játszóházat.
| 2018. már. 28. szerda 17:41 | Gyenesdiás
Tojásdíszítéssel, süteménysütéssel és állatsimogatóval készülődtek az ünnepre Gyenesdiáson.
| 2017. máj. 23. kedd 14:55 | Keszthely
Színes programokkal várták a családokat a Balaton partra a Családok Helikonja második napján.
| 2017. ápr. 18. kedd 13:24 | Keszthely
Lovasok és íjászok is bemutatkoztak a Festetics kastély húsvéti programján, Az északi szárny is kinyitott
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.