Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A karácsonyra készültek Cserszegtomajon
2019. nov. 26. kedd | Cserszegtomaj
A karácsonyra készültek Cserszegtomajon
Mézeskalács, karácsonyfadísz és adventi koszorú is készült a hétvégén Cserszegtomajon. A Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület 5. alkalommal szervezett kézműves játszóházat, ahol gyerekek és felnőttek közösen alkothattak. A különböző dekorációk elkészítésében az egyesület tagjai és vendégei voltak a résztvevők segítségére.

Adventi koszorúkat, ajtó- és karácsonyfadíszeket is készítettek a cserszegtomaji adventi kézműves játszóház résztvevői. A településen immár 5. alkalommal szervezték meg a programot azzal a céllal, hogy a családok közösen készülhessenek a közelgő ünnepekre. A rendezvényen sokan már visszatérő vendégként alkottak, de olyanok is voltak, akik először vettek részt a programon.

„Most először érkeztünk erre az alkalomra, és adventi készülődés van a mai nap. Mindenféle kézműves dolgot lehet itt készíteni. Eddig a kislányommal készítettünk nyakláncot és most mézeskalácsozunk.” - mondta egy résztvevő, Kruppa Emese.

A programon nem csak a szülők, hanem a gyerekek is nagy lelkesedéssel dolgoztak. Készültek a mézeskalács díszek, amelyeket nem cukormázzal, hanem különböző magvakkal dekorálhattak a résztvevők. A különböző foglalkozások során a családok olyan technikákat ismerhettek meg, amelyeket otthon is könnyen alkalmazhatnak.

„Ez egy közös tevékenység, ez minden gyereknek plusz élményt, plusz örömet ad. Egyszerűen erősíti a családi összetartást, az egymásra figyelést és ez a gyerekek szempontjából nagyon fontos lenne, különösen így karácsony idején. Nem csak ilyenkor, de ilyenkor még fokozottabban.” - tájékoztatott Dencs Bernadett a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület tagja.

A játszóházban nem csak az adventi és karácsonyi díszeken volt a hangsúly. A gyerekek kipróbálhatták a nemezelést is, ahol színes tulipánok kerülhettek ki a kezeik közül. A fiúk körében nagy népszerűségnek örvendett a kulcstartók készítése különböző színű kötelekből. A programot a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület indította útjára és szervezi minden évben.

„Igyekeztünk olyan tevékenységeket, olyan karácsonyhoz, ünnepekhez kapcsolódó eszközöket illetve játékokat, karácsonyfadíszeket, ajándéktárgyakat hozni, amikkel mindenki egy kicsit el tud foglalatoskodni, ügyességet tud kipróbálni. Találtunk hozzá hála Istennek olyan embereket, akik ezt baráti alapon, felajánlásból segítik. Többnyire az egyesületünk tagjai, de vannak itt olyan vendégek, akik még nem tagok, de régóta támogatják a munkánkat.” - emelte ki Hardi András, a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület elnöke.

Az egyesület idén még egy óévbúcsúztató táncházzal kedveskedik az érdeklődőknek. December végén várnak minden kicsit és nagyot, akik jó hangulatban, zenével és tánccal búcsúztatnák az esztendőt.

Regman Karola - Keszthelyi TV       

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 21. csütörtök 10:20 | Keszthely
A jótékonyság jegyében nyitotta meg kapuit udvar a Premontrei iskola
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. dec. 16. szombat 10:49 | Keszthely
január végéig láthatóak a Család és Gyermekjóléti pályázat által meghirdetett rajzversenyre érkező alkotá
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.