+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vállalkozókat segít a Zalai Paktum
2019. május 10. péntek 22:02 - Keszthely
Vállalkozókat segít a Zalai Paktum
Helyi termelők segítése, bértámogatás, külföldi cégekkel való együttműködési pályázatok. Ezekről tartottak előadást a Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása nevű TOP-os pályázat hatodik találkozóján Keszthelyen a Balaton Színházban. A projekt keretein belül beszámoltak az eddig elért eredményekről, valamint a kis- és középvállalkozók további támogatási lehetőségeiről is.

A vállalkozók támogatási lehetőségeiről is tájékozódhatott a közönség a konferencián. Mint elhangzott, Zala megyében folyamatosan csökken a regisztrált munkanélküliek száma és egyre többen válnak vállalkozóvá. Őket több területen is tudják segíteni a különböző pályázatok, melyek hazai és uniós forrásokból valósulhatnak meg.

„Kiemelném, és legfontosabb, mert sokan elfelejtik a tanácsadást, hiszen ugye mi tanácsot is adunk. Attól, hogy valaki bejön hozzánk és azt szoktam mondani, hogy úgy még senki nem ment el tőlünk, hogy ne ment volna el olyan információval, ami esetleg ne lett volna használható a részére. Emellett természetesen finanszírozási formákat, aztán különböző csatlakozási lehetőségeket, külföldi partnerkeresést kiemelném, innovációs tanácsadást kaphatnak.” - mondta el Nagy András.

Az eseményen szó esett a jelenlegi eredményekről is. A Keszthely és térségi paktum irányítócsoportjának elnöke, Nagy Bálint kifejtette, a város életében két területet tart fontosnak, a családok és a kisvállalkozók védelmét. A két szegmens összefügg egymással, hiszen a vállalkozók munkahelyeket tudnak teremteni, így esetekben a családtagoknak nem kell más településekre ingázni.

„Már a ’18-as évben megkezdett működésből, már 50 fő az, akit eddig a jelen pillanatig elértünk ügyfélként. Ezenfelül 7 fő vállalkozóvá válását segítette már maga ez a projekt és 26 fő az, aki a bérköltségi illetve bértámogatásban részesült, illetve a projektnek köszönhetően az elhelyezkedése meg tudott valósulni, illetve segíteni tudtak az elhelyezkedésében.”

A tervek szerint hamarosan a megye helyi termelőit is támogatni kívánja a paktum. Hamarosan egy online katalógus lesz elérhető a terményekről, a vállalkozókról és elérhetőségekről, ami megkönnyítheti mind a vásárlók, mind az eladók helyzetét. Ezzel pedig lehetőséget biztosíthatnak a kistermelők részére is, hogy könnyebben jelenhessenek meg egy egységes és nagyobb piacon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó