+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az agrárium támogatásáról tartottak fórumot
2019. május 3. péntek 09:55 - Keszthely
Az agrárium támogatásáról tartottak fórumot
” A magyar gazdáknak újra fel kellett építeni az elmúlt években az agráriumot, melynek további fejlesztése a jövőben is cél. A magyar gazdaság – benne az agrárium - dinamikusan fejlődik, a versenyképességhez további finanszírozásra lesz szükség. Ezért is fontos a májusi európai parlamenti választás.”- mondta a Keszthelyen Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc-felügyeletér felelős államtitkár. Az Amazon Ház Kiállítóközpontban tartott fórumon jelen volt a térség országgyűlési képviselője is.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntötte a fórum résztvevőit, kiemelve,hogy bár Zala megyének 50 %-a erdőterület,de nagy jelentőségű a termőföld hasznosítás, így az agrárium támogatása is.

" Az elmúlt időszakban itt is nagyon jelentős volt nyilván egyrészt az uniós támogatások rendszere ami kiegészített akár földalapon akár pedig pályázatok útján. Azt láthatjuk,hogy a magángazdaságoknál jelentős fejlődés volt,szinte minden településen láthatóak ennek jelei."- hangsúlyozta köszöntőjében Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

2010-ben nehéz helyzetben volt Magyarország. El volt adósodva. Ez alól nem volt kivétel a magyar gazdatársadalom sem. Ezért is fontos,hogy a kormány fórumokon számot adjon arról, hogy a gazdákkal összefogva milyen eredményeket értek el az elmúlt időszakban, milyen módon tudták felhasználni a költségvetésben  és az uniós forrásokból szereplő vidékfejlesztési forrásokat emelte ki a Keszthelyi fórumon Zsigó Róbert.

" Fontos beszélni arról,is hogy milyen tervek vannak,mit szeretnénk csinálni. Az öntözés területén mindenképpen fontos előrelépni,s hát egy uniós fejlesztési ciklus tervezésében vagyunk amikor az Európai Bizottság letette a javaslatát a közös agrárpolitikával kapcsolatos források tekintetében és ott azért azt látjuk,hogy ebben a javaslatban azt látjuk,hogy 15-20%-ban csökkenne a magyar gazdák támogatása. Ugye ez,nem csak a mezőgazdaságot érinti,nem csak a gazdálkodókat érint,mert ha csak azt nézzük,hogy ha támogatásokat veszítenek akkor a fejlesztéseiket kell,hogy lemondják."- mondta el a fórum résztvevőinek Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Amennyiben az agráriumban csökken a támogatás, az élelmiszerár robbanáshoz vezethet ami  hatással lesz minden magyar családra. A kormány mindenképpen szeretné ezt megelőzni. A magyar gazdák szempontjából is tétje van a május 26-i választásnak. Nagyon fontos,hogy minél többen elmenjenek szavazni.–hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár