Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthelyen tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence
2018. dec. 18. kedd | Keszthely
Keszthelyen tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence
Több témában tartott sajtótájékoztatót az Amazon Ház Kiállítóközpontban szombaton Keszthelyen Rétvári Bence ahol a családpolitika, egészségügy és béremelések mellett érintette a túlóra törvény miatt kialakult helyzetet is. Az államtitkár Manninger Jenő meghívására érkezett Keszthelyre.

Sajtótájékoztatót tartott Keszthelyen Rétvári Bence államtitkár és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, ahol az államtitkár  beszélt a  pedagógusok és az egészségügyben dolgozók béremeléséről hangsúlyozva, hogy a kormánynak nagyon fontos feladata volt  már 2012-13-ban is annak a többletforrásnak az előteremtése, amiből a béremelések megvalósíthatóak voltak.

"Az elmúlt években is az orvosoknak 207 ezer Ft-al emelkedett a bruttó alapbére, az ápolóknak több mint 60%-os béremelési programot indítottunk és ahogy mondtuk a FIDESZ-KDNP a garancia arra, hogy ezek a béremelések folytatódnak az egészségügyben. A kormány erről is döntött, hogy a következő évek béremeléseit összeadom akkor 72%-os béremelés lesz az egészségügyben dolgozó ápolóknak, szakdolgozóknak."- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkára.

Rétvári Bence a túlórát célzó jogszabály elfogadása miatt kialakult tüntetésekkel kapcsolatban  pedig a következőket mondta: "Már a korábbi években is azt tapasztalhattuk, hogy akik magukat a tolerancia legnagyobb bajnokának tartják és mindenkitől az elfogadást és toleranciát várják, ők maguk a keresztényekkel szemben a minimális megértést és tiszteletet sem tanúsítják. Azt hiszem minden jóérzésű ember felháborít az, amikor betlehemi jászolt akarnak megrongálni, vagy a karácsony egyik legszebb jelképét a karácsonyfát akarják megrongálni. Ebből látszik, hogy sokszor olyan emberek is vegyülnek ebbe a csoportba akik a keresztény kultúrát nem tisztelik."

A sajtótájékoztatón Manninger Jenő országgyűlési képviselő a családtervezést, gyermekvállalást érintő nemzeti konzultációval kapcsolatban a következőket mondta.

"A nemzeti konzultáció tulajdonképpen a nemzetnek, Magyarországnak a jövőjét fogalmazza meg most, hiszen a családokra kell alapítanunk. A család az azt jelenti, hogy minél több gyerek legyen és ehhez minél jobb feltételeket kell teremteni. Nagyon nehéz ez és komoly feladat hiszen a fejlett országok tendenciája nem ezt mutatja, hanem egyre csökken a gyerekszám. Van azért jó példa és Magyarországnak is a közé kell felzárkóznia. Ezt segítik ezek a kérdések."

A sajtótájékoztatót követően évzáró fórumot tartottak, ahol a  résztvevők aktuálpolitikai kérdéseiket tehették fel.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2022. máj. 19. csütörtök 17:17 | Budapest
A beruházások felelőse lesz a térség országgyűlési képviselője.
| 2019. máj. 3. péntek 09:55 | Keszthely
A gazdáknak is tétje van a májusi választáson.
| 2018. feb. 12. hétfő 09:43 | Zalaszentlászló
A vidékfejlesztés eredményeiről tartottak tájékoztatót.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
Cél a közös összefogással elért fejlődő város
| 2024. ápr. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Dr. Tóth Gergely polgármesterjelölt és csapata mind a nyolc választókerületben állít jelöltet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.