+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Falunap Cserszegtomajon
2019. május 1. szerda 18:44 - Cserszegtomaj
Falunap Cserszegtomajon
Pörköltfőző verseny, pálinkamustra és családi programok várták az érdeklődőket a cserszegtomaji falunapon. A helyiek mellett Rezi, Kallósd, Keszthely és Felsőpáhok is képviseltette magát a főzőversenyen. Elsősorban civil szervezetek és baráti társaságok ragadtak fakanalat, hogy eldőljön, ki tudja elkészíteni a legfinomabb étket.

Marhából, sertésből, vaddisznóból, szarvasból és még bivalyból is készítettek pörköltet a falunapon. A helyi polgárőrök egyik tagja a köveskúti bivalyrezervátumból szerezte be az alapanyagot. A csapat tagjai figyeltek a bivalyhús sajátosságaira is. 

„Picikét tovább kell főzni, a fűszerezése hasonló mint a marháé, semmi különös nincs ebbe. Sör és bor kell hozzá, meg pálinka” - nyilatkozta a csapat tagja, Magyarosi Győző.    

Összesen 18 csapat méretette meg magát. A pörkölt mellé ki dödöllét, ki sültburgonyát, ki kapros-túróscsuszát készített. A legtöbbek nem a versengés, hanem a hangulat miatt neveztek a versenyre. 

„A Cserszegtomaji Íjász Kör tagjai vagyunk és egy jó szórakozásképpen jöttünk ide, főzünk egy nagyon remeket és remekül érezzük magunkat” - mondta televíziónknak Törökné Májer Mónika.

A zsűri végül a helyi Office team marhapörköltjét vélte a legjobbnak, így ők főzhetnek majd a szüreti mulattságon is. 

A gyerekek mellett a szülőket is bevonta koncertjébe a Brumi Bandi Band. A falunapon különböző műsorokkal szórakoztatták a közönséget, de ringlis és légvár is várta a családokat. Kiemelt rendezvény Cserszegtomajon a falunap. A szervezők szerint a program jól mintázza a nagyközség közösségi életét.

Bartha Gábor polgármester: „Főleg a civil szervezetek alkotják a közösségeket, kis csapatokat, tehát ezek élő közösségek, ezek működő, az emberi kapcsolatokon alapuló szerveződések. Jó ezt látni. A jelentkezésekből is lehet már látni, hogy megleszünk, de itt most nagyon örülök neki, hogy ennyien vagyunk és ilyen jól érezi magát mindenki.”  

A falunapon hirdették ki a helyi pálinkamustra eredményét. A megmérettetésre 8 személy 31 tétellel nevezett, melyeket bronz, ezüst, illetve arany minősítéssel látott el a szakmai zsűri. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó