+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Falunap Cserszegtomajon
2019. május 1. szerda 18:44 - Cserszegtomaj
Falunap Cserszegtomajon
Pörköltfőző verseny, pálinkamustra és családi programok várták az érdeklődőket a cserszegtomaji falunapon. A helyiek mellett Rezi, Kallósd, Keszthely és Felsőpáhok is képviseltette magát a főzőversenyen. Elsősorban civil szervezetek és baráti társaságok ragadtak fakanalat, hogy eldőljön, ki tudja elkészíteni a legfinomabb étket.

Marhából, sertésből, vaddisznóból, szarvasból és még bivalyból is készítettek pörköltet a falunapon. A helyi polgárőrök egyik tagja a köveskúti bivalyrezervátumból szerezte be az alapanyagot. A csapat tagjai figyeltek a bivalyhús sajátosságaira is. 

„Picikét tovább kell főzni, a fűszerezése hasonló mint a marháé, semmi különös nincs ebbe. Sör és bor kell hozzá, meg pálinka” - nyilatkozta a csapat tagja, Magyarosi Győző.    

Összesen 18 csapat méretette meg magát. A pörkölt mellé ki dödöllét, ki sültburgonyát, ki kapros-túróscsuszát készített. A legtöbbek nem a versengés, hanem a hangulat miatt neveztek a versenyre. 

„A Cserszegtomaji Íjász Kör tagjai vagyunk és egy jó szórakozásképpen jöttünk ide, főzünk egy nagyon remeket és remekül érezzük magunkat” - mondta televíziónknak Törökné Májer Mónika.

A zsűri végül a helyi Office team marhapörköltjét vélte a legjobbnak, így ők főzhetnek majd a szüreti mulattságon is. 

A gyerekek mellett a szülőket is bevonta koncertjébe a Brumi Bandi Band. A falunapon különböző műsorokkal szórakoztatták a közönséget, de ringlis és légvár is várta a családokat. Kiemelt rendezvény Cserszegtomajon a falunap. A szervezők szerint a program jól mintázza a nagyközség közösségi életét.

Bartha Gábor polgármester: „Főleg a civil szervezetek alkotják a közösségeket, kis csapatokat, tehát ezek élő közösségek, ezek működő, az emberi kapcsolatokon alapuló szerveződések. Jó ezt látni. A jelentkezésekből is lehet már látni, hogy megleszünk, de itt most nagyon örülök neki, hogy ennyien vagyunk és ilyen jól érezi magát mindenki.”  

A falunapon hirdették ki a helyi pálinkamustra eredményét. A megmérettetésre 8 személy 31 tétellel nevezett, melyeket bronz, ezüst, illetve arany minősítéssel látott el a szakmai zsűri. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó