+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyuszifül fesztivált rendeztek a Természet Háza udvarán
2019. április 23. kedd 16:25 - Gyenesdiás
Nyuszifül fesztivált rendeztek a Természet Háza udvarán
Első alkalommal rendezték meg a húsvétváró Nyuszifül Fesztivált Gyenesdiáson a Természet Házában. A programon olyan játékokat próbálhattak ki a gyerekek, mint a tojásfutás, a pohárlövés vagy a tojáskeresés. A játékhoz szükség volt ellátogatni a Festetics Imre Állatparkba is a kicsik nagy örömére.

Vízi pisztollyal lőhették le a poharakat a gyerekek a Természet Háza udvarán. Ez volt az egyik játék, amit kipróbálhattak a szombati rendezvényen. Népszerű volt a buborékfújás is, a legkisebbeket pedig kétségkívül a nyuszis ketrec vonzotta a leginkább. Az állatokkal sokan ezen a programon találkoztak először és komoly felfedezéseket is tettek a kicsik.

A nap folyamán lehetőség nyílt húsvéthoz köthető feladatokat is elvégezni, ilyen volt például a tojásfutás, amikor a festett tojásokkal egy kanálon egyensúlyozva kellett végigmenniük az ügyeseknek a pályán. A legtöbben minden lehetőséget kipróbáltak a helyszínen.

„Előtte megsimogattam ott a nyuszikat, most meg mentem két kört a tojással és majd fogok vízi pisztolyozni.” - mondta el Benczik Bendegúz.

A látogatók részt vehettek a tojásvadászaton is. Ehhez nem csak a Természet Háza környékét, a gyerekek örömére a Festetics Imre Állatparkot is be kellett járniuk a családoknak. Sokak számára nem volt ismeretlen a terület, hiszen rendszeresen járnak a helyszínre megismerkedni az állatokkal.

„Ez egy nagyon jó természetes hely arra, hogy a gyerekek az állatokat megismerjék a természetes környezetükben. Féltermészetes környezetben. És ugyanakkor lehessen játszani olyan természetes és nagyon jó játékok vannak.” - fogalmazott Dancsházy Zsuzsanna

A Nyuszifül Fesztivált első alkalommal szervezték meg a helyszínen. A szervezők szerint a program elsősorban a családi kikapcsolódást szolgálta.

„Nagyon szerettük volna ezt a húsvéti hétvégét mi is kihasználni és ezt a szombati napot egy családi nappá alakítani. Ezért gondoltunk rá, hogy ebben a jó időben sokan kimozdulnak és reméltük, hogy ez a játékos foglalkozás sok vendéget fog idecsalogatni, hiszen az állatparkunkban sok új jövevény érkezett ebben az évben és ezt próbáltuk egy picit meglovagolni és a Természet Háza attrakcióival kibővíteni ezt a csodás napot.” - ismertette Sali Éva.

A helyszínen a helyi termelők portékáiból is válogathattak a családok, de lufibohóc is szórakoztatta a közönséget.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó