+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely Hazavár
2019. április 18. csütörtök 19:16 - Keszthely
Keszthely Hazavár
A Keszthelyen élő illetve a városból elszármazott és visszatérni szándékozó fiatalokat támogató Keszthely Hazavár program 2018 nyarán indult el. A fiatalok megtartását célzó program már az elmúlt hónapokban megszólította a fiatalokat. A támogatásokra való pályázatokról és a programokról hallhatnak előadásokat. Tegnap este a Balaton Színházban az agrárium témában Dr. Lukács Gábor tájékoztatta a fiatalokat.

Hazán oktatási intézményeiben a fiatalok még a tanulmányaikat folytatják. A mindennapjaik a képzésről szólnak, de hamarosan a munka világába kerülnek. Ki egy jó szakmával 18 évesen, ki pedig felsőfokú tanulmányait követően. Sok településen szeretnék ha a fiatalok nem mennének el más országokba vagy városokba így különböző támogatásokkal segítik őket. Ilyen a Keszthely Hazavár program is amelyben közel 200 millió forint támogatási összeg áll rendelkezésre. Ebből bérlakás program, rezsitámogatás,kereset kiegészítés,tanulmányi ösztöndíj és első lakáshoz jutás valamint képzési támogatás valósítható meg.

"16-35 év közötti fiatalok a célcsoportja a projektünknek. A 18-35 évesek pénzügyi támogatást is kaphatnak a projektből a 16 éveseknél idősebbeknél pedig különböző támogatásokat is nyújtunk a projekt keretében. Életpálya tervezéshez kapcsolódó,pályaorientációhoz kapcsolódó munkaszerzési ismereteket, előadásokat programokat szervezünk."- adott tájékoztatást a szakmai vezető, Remete Zsuzsa.

A program  harmadik tájékoztató előadását tartották a Balaton Színházban,ahol a Pannon Egyetem Georgikon Karának docense a a személyes motívum rendszerekről, életpályákra való felkészülésről beszélt a fiataloknak.

"Az elvándorlástól függetlenül is nagyon fontos az ,hogy az ember a saját életpályáját tudatosan tervezze meg,és mi erre a Georgikon Karon mindig nagy hangsúlyt fektetünk. A tehetség gondozásra és a különböző hallgatói igények kielégítésére. S hát már maga az is fontos,hogy a beiskolázás és egyéb tevékenység során olyan hallgatókat, olyan fiatalokat szólítsunk meg,akik később beválnak a pályán."- mondta Lukács Gábor.

A különböző kompetenciák témakörében  a fiatalok hallhattak tanulmányokat,modelleket a munkastílusokról, a munka értékéről és a fejleszthető helyes önértékelésről. A Keszthely Hazavár program támogatási konstrukcióira ez év nyarán már pályázatnak azok a fiatalok akik visszatérnek a szülővárosukba vagy akik Keszthelyen szteretnének munkát vállalni és letelepedni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus