+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Éremeső a Kiscápáknál
2019. március 28. csütörtök 20:58 - Keszthely
Éremeső a Kiscápáknál
11 érmet szereztek a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület úszói a szingapúri korosztályos bajnokságon. A versenyen a szervező ország mellett Kínából, Indonéziából, Fülöp szigetekről, Ausztráliából, Bangkokból is érkeztek úszók. A keszthelyi gyerekek egy arany, 7 ezüst és 3 bronzéremmel térhettek haza Ázsiából.

A világ másik felén élő úszókkal mérték össze a tudásukat a Kiscápák. A szingapúri medencében 6 hazai úszó küzdött a dobogós helyekért. A keszthelyi versenyzők egyéniben és váltóban is érmet tudtak szerezni Ázsiában.           

A Kiscápák már a keszthelyi medencében edzenek, készülnek a soron következő megmérettetésre. Szemán Viktória egyéniben és váltóban is dobogóra állhatott, Princz Petrának pedig egy aranyérmet is sikerült elhoznia Szingapúrból.       

„Nagyon jó volt a verseny, nagyon sokat javítottam. Szereztem kettő bronz és kettő ezüstöt. A versenyen sok húzóerőm is volt.” - mondta Szemán Viktória.

„Nagyon sok érmet szereztem, és a verseny az annyira jól meg volt rendezve, mindenhol biztonságiak voltak. Nekem nagyon tetszett az egész. A tapasztalatom szerintem az volt, hogy nagyon kell koncentrálni, és ha akarsz, akkor tudsz.” - tette hozzá Princz Petra.

A szingapúri bajnokságon részt vett úszók itthon maradt társaiknak élménybeszámolót is tartottak. A Kiscápák ez úttal is egy pályázatnak köszönhetően utazhattak külföldre. A versenyen azok az úszók vehettek részt, akik a korosztályos országos bajnokságon kiemelkedő eredményt értek el.

„Beadtuk a korosztályos országos bajnokságon érmet szerzett gyerekekre, és hála Istennek ez a pályázat megint nyert, úgyhogy tudtunk utazni a kisebbekkel. Hat 2009 és 2008-as születésű gyerekkel, akik legtöbben először ültek repülőn, úgyhogy hatalmasat nyitottunk nekik a világon. Nagyon-nagyon jól érezték magukat, és hála Istennek 11 éremmel térhettünk haza.” - tájékoztatott Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke.

A Kiscápáknak a versenyzés mellett kirándulni is volt lehetőségük. Megnézhették a Szingapúr szimbólumának számító Marina Bay-t és a világító fákat. Emellett többek között strandolásra és állatkert látogatásra is szakítottak időt.   

A Keszthelyi Kiscápák SE szingapúri érmei:

 

ARANY: 

Princz Petra, 200 m gyors

EZÜST:

Princz Petra, 200m pille, 200m vegyes,100m hát,400m gyors, 400m vegyes

Szemán Viktória, 100 m hát

4x50 gyorsváltó (Budavári Virág, Németh Emília, Dávid Dóra, Szemán Viktória)

BRONZ:

Dávid Dóra, 100m hát

Szemán Viktória, 50m mell

4x50m vegyes váltó (Budavári Virág, Németh Emília, Dávid Dóra, Szemán Viktória)

 

Regman Karola - Keszthelyi TV   

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó