+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Éremeső a Kiscápáknál
2019. március 28. csütörtök 20:58 - Keszthely
Éremeső a Kiscápáknál
11 érmet szereztek a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület úszói a szingapúri korosztályos bajnokságon. A versenyen a szervező ország mellett Kínából, Indonéziából, Fülöp szigetekről, Ausztráliából, Bangkokból is érkeztek úszók. A keszthelyi gyerekek egy arany, 7 ezüst és 3 bronzéremmel térhettek haza Ázsiából.

A világ másik felén élő úszókkal mérték össze a tudásukat a Kiscápák. A szingapúri medencében 6 hazai úszó küzdött a dobogós helyekért. A keszthelyi versenyzők egyéniben és váltóban is érmet tudtak szerezni Ázsiában.           

A Kiscápák már a keszthelyi medencében edzenek, készülnek a soron következő megmérettetésre. Szemán Viktória egyéniben és váltóban is dobogóra állhatott, Princz Petrának pedig egy aranyérmet is sikerült elhoznia Szingapúrból.       

„Nagyon jó volt a verseny, nagyon sokat javítottam. Szereztem kettő bronz és kettő ezüstöt. A versenyen sok húzóerőm is volt.” - mondta Szemán Viktória.

„Nagyon sok érmet szereztem, és a verseny az annyira jól meg volt rendezve, mindenhol biztonságiak voltak. Nekem nagyon tetszett az egész. A tapasztalatom szerintem az volt, hogy nagyon kell koncentrálni, és ha akarsz, akkor tudsz.” - tette hozzá Princz Petra.

A szingapúri bajnokságon részt vett úszók itthon maradt társaiknak élménybeszámolót is tartottak. A Kiscápák ez úttal is egy pályázatnak köszönhetően utazhattak külföldre. A versenyen azok az úszók vehettek részt, akik a korosztályos országos bajnokságon kiemelkedő eredményt értek el.

„Beadtuk a korosztályos országos bajnokságon érmet szerzett gyerekekre, és hála Istennek ez a pályázat megint nyert, úgyhogy tudtunk utazni a kisebbekkel. Hat 2009 és 2008-as születésű gyerekkel, akik legtöbben először ültek repülőn, úgyhogy hatalmasat nyitottunk nekik a világon. Nagyon-nagyon jól érezték magukat, és hála Istennek 11 éremmel térhettünk haza.” - tájékoztatott Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke.

A Kiscápáknak a versenyzés mellett kirándulni is volt lehetőségük. Megnézhették a Szingapúr szimbólumának számító Marina Bay-t és a világító fákat. Emellett többek között strandolásra és állatkert látogatásra is szakítottak időt.   

A Keszthelyi Kiscápák SE szingapúri érmei:

 

ARANY: 

Princz Petra, 200 m gyors

EZÜST:

Princz Petra, 200m pille, 200m vegyes,100m hát,400m gyors, 400m vegyes

Szemán Viktória, 100 m hát

4x50 gyorsváltó (Budavári Virág, Németh Emília, Dávid Dóra, Szemán Viktória)

BRONZ:

Dávid Dóra, 100m hát

Szemán Viktória, 50m mell

4x50m vegyes váltó (Budavári Virág, Németh Emília, Dávid Dóra, Szemán Viktória)

 

Regman Karola - Keszthelyi TV   

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó