+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tavaszköszöntő úszás
2019. március 26. kedd 19:20 - Keszthely
Tavaszköszöntő úszás
Keszthelyen már hagyománya van a szilveszteri csobbanásnak és a kora tavaszi balatoni csobbanásnak is. A hét végén még az idő is kedvezett a bátor fürdőzőknek, akik Schirilla Györggyel együtt mártóztak meg a hat fokos vízben. A tavaszköszöntő úszáshoz egyre többen csatlakoznak.

Bátorságukról tettek tanúbizonyságot a Balaton vizében  tavaszköszöntő úszás résztvevői. A hagyományos keszthelyi programon az idén 12 vízimádó próbálta ki a Balatont kora tavasszal.  Az úszók a szigetfürdőtől a strandig úsztak a Balatonban. Volt akinek nem volt újdonság a hideg víz, többször is megmártóztak már a jeges tóban,de volt olyan úszó,aki első alkalommal merészkedett  a  hat fokos vízbe.

" Elsőre nagyon fáztam, lábfejem majdnem lefagyott, de mire elértünk a közepéig a távnak addigra már teljesen jó volt. Azt nem gondoltam,hogy a srácok ennyire komolyan veszik, hogy egy kicsit ott elbliccelődünk benne, de addigra már nem fáztam."-mondta Szekeres Balázs.

A Nemzet Rozmárja, Schirilla György is együtt úszott a többiekkel. Évről-évre részt vesz a keszthelyi tavaszi úszáson. Nem csupán saját örömére fürdött a Balatonban, hanem a parton állók figyelmét szerette volna felhívni a hideg víz jótékony hatása mellett számos fontos dologra.

"Gyakorlatilag három dologra, az egészségre, a bátorságra és a jó kedvre. Hiszen ha az egészség és bátorság meg van, az nagyon fontos. Tavasszal meg ha az embernek jó kedve van, akkor az szerintem egész évben a következő tavaszig elviszi."- emelte ki Shirilla.

A keszthelyi évbúcsúztató csobbanás és a tavaszi úszás szervezője és aktív résztvevője a hangulatos programon mutatta meg azt az elismerést amit nem régiben tevékenységéért kapott.

"Én nagyon örülök ennek a kitüntetésnek,megmondom őszintén nagyon váratlanul ért. Nemes Klára képviselőasszonytól,a sportért felelős képviselőtől kaptam ezt. Igazából azért mert most már pár éve csinálom ezt a rendezvényt, ami őscsobbanás néven szerepel. Hála Istennek azt mondanám nagyon sok embert megmozgattam."- mondta el az aktív szervező Ferenczi Ottó.

A bátrak és a közönség is jól szórakozott a szombati fürdésen aminek a 20 fokos meleg, a napsütés is emelte a hangulatát.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó