+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tavaszköszöntő úszás
2019. március 26. kedd 19:20 - Keszthely
Tavaszköszöntő úszás
Keszthelyen már hagyománya van a szilveszteri csobbanásnak és a kora tavaszi balatoni csobbanásnak is. A hét végén még az idő is kedvezett a bátor fürdőzőknek, akik Schirilla Györggyel együtt mártóztak meg a hat fokos vízben. A tavaszköszöntő úszáshoz egyre többen csatlakoznak.

Bátorságukról tettek tanúbizonyságot a Balaton vizében  tavaszköszöntő úszás résztvevői. A hagyományos keszthelyi programon az idén 12 vízimádó próbálta ki a Balatont kora tavasszal.  Az úszók a szigetfürdőtől a strandig úsztak a Balatonban. Volt akinek nem volt újdonság a hideg víz, többször is megmártóztak már a jeges tóban,de volt olyan úszó,aki első alkalommal merészkedett  a  hat fokos vízbe.

" Elsőre nagyon fáztam, lábfejem majdnem lefagyott, de mire elértünk a közepéig a távnak addigra már teljesen jó volt. Azt nem gondoltam,hogy a srácok ennyire komolyan veszik, hogy egy kicsit ott elbliccelődünk benne, de addigra már nem fáztam."-mondta Szekeres Balázs.

A Nemzet Rozmárja, Schirilla György is együtt úszott a többiekkel. Évről-évre részt vesz a keszthelyi tavaszi úszáson. Nem csupán saját örömére fürdött a Balatonban, hanem a parton állók figyelmét szerette volna felhívni a hideg víz jótékony hatása mellett számos fontos dologra.

"Gyakorlatilag három dologra, az egészségre, a bátorságra és a jó kedvre. Hiszen ha az egészség és bátorság meg van, az nagyon fontos. Tavasszal meg ha az embernek jó kedve van, akkor az szerintem egész évben a következő tavaszig elviszi."- emelte ki Shirilla.

A keszthelyi évbúcsúztató csobbanás és a tavaszi úszás szervezője és aktív résztvevője a hangulatos programon mutatta meg azt az elismerést amit nem régiben tevékenységéért kapott.

"Én nagyon örülök ennek a kitüntetésnek,megmondom őszintén nagyon váratlanul ért. Nemes Klára képviselőasszonytól,a sportért felelős képviselőtől kaptam ezt. Igazából azért mert most már pár éve csinálom ezt a rendezvényt, ami őscsobbanás néven szerepel. Hála Istennek azt mondanám nagyon sok embert megmozgattam."- mondta el az aktív szervező Ferenczi Ottó.

A bátrak és a közönség is jól szórakozott a szombati fürdésen aminek a 20 fokos meleg, a napsütés is emelte a hangulatát.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó