+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Már várják a nyarat a strandokon
2019. március 20. szerda 21:59 - Keszthely
Már várják a nyarat a strandokon
Már március eleje óta elkezdődött a felkészülés az idei nyárra a keszthelyi strandokon. A dolgozók folyamatosan haladnak a munkálatokkal, ma a Libáson kezdték meg a takarítást. A partszakaszok tisztítása az első feladat, amit el kell végezni.

Öt dolgozó végzi a Libás strandon a lehullott falevelek összegyűjtését. Elsőként a teljes partszakasz területét teszik rendbe. A zöldfelületek gondozása, ápolása, az esetlegesen beszakadt vagy besüllyedt részek feltöltése is ilyenkor zajlik. Az összegereblyézett faleveleket elszállítják a partról, valamint a szemetet is összeszedik és zsákokba gyűjtik. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy az idei enyhe tél nem okozott olyan károkat a strandok területén és a partművekben, amiknek a kijavítása sok időt és anyagi terhet jelentene.

"Március elsejétől dolgozik öt ember a strandokon, akkor kezdtük el a felkészülést a nyárra. Igazán elkezdtük a három strandon a lehullott faleveleknek az összegyűjtését, a partszakasz tisztítását, illetve kisebb javításokat. Most, hogy már egy kicsit kezd sütni a nap és jobb idő lesz, elkezdjük a festést és várjuk a szezont" - mondta el a munkálatokról Vinczéné Polgár Andrea strandvezető helyettes.

Hagyományosan március eleje és közepe környékén kezdődik minden évben a strandok felkészítése a szezonra. A kárfelmérés során sajnos vandalizmussal is találkoztak: ezen a területen rózsabokrok voltak, elvitték őket. Továbbra is probléma, hogy a strandok területére - a tiltás ellenére - télen is beviszik a kutyákat, közegészségügyi veszélyt előidézve. A partszakaszok rendbetétele mellett a bóják felújítása is ilyenkor zajlik. A tél folyamán kivágtak néhány elöregedett fát, ezeknek a pótlása is hamarosan kezdődik. A strandok fejlesztésére idén is lesznek majd pályázati források, ezekből további felújításokra lesz lehetőség.

Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője azt mondta: "Mindhárom strandot szeretnénk továbbfejleszteni, megújítani. A Libás strandon szeretnénk jelenleg most kialakítani saját beruházásban egy kis óvodás WC-t, gyermek WC-t kézmosóval. A pelenkázó ugye már tavaly elkészült hozzá, úgyhogy a gyermekes családokat jobban ki tudjuk szolgálni ezen a strandon is. A Helikon strandon a kabinokat szeretnénk megújítani, valamint a főépületet. A városi strandon pedig öltözök kerülnek kialakításra. Azt tudjuk, hogy ott egy nagy pályázat keretén belül fog megújulni a strand, aminek - bízunk benne - hamarosan neki tudunk állni."

Az idei évben mindhárom strandon várható egy minimális emelés a belépődíjak árát illetően. Ennek mértéke egyelőre egyeztetés alatt áll a tulajdonos önkormányzattal.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus