+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 20 hektáron égett a tűz Zalavár mellett
2019. március 8. péntek 16:46 - Zalavár
20 hektáron égett a tűz Zalavár mellett
20 hektáron égett a tűz tegnap délután Zalavár külterületén. A lángokat több órán keresztül próbálta megfékezni a helyszínre érkezett körülbelül 20 tűzoltó. Az ország egész területén jelenleg tűzgyújtási tilalom van, aki ezt megszegi, szabálytalanságot követ el és pénzbírsággal sújtható.

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a lángok megfékezésén. A hatóságokat a helyi mezőőr értesítette. A szabadtéri tűzhöz Keszthelyről, Nagykanizsáról, Zalakarosról, Pacsáról és Zalaegerszegről hivatásos, Gelséről és Alsópáhokról pedig önkéntes tűzoltóegységek érkeztek. Az eset során személyi sérülés nem történt, de a lángok veszélyeztették a környéken található Tájházat.

„A tűz egy tájházat is veszélyeztetett. Mivel magát a területet nem lehetett gépjárműfecskendővel megközelíteni, így egy szivattyúról szerelt vízsugárral és kéziszerszámokkal, több mint 3 és fél órás tűzoltási munkálatokkal tudták eloltani a tüzet. A tűzoltói munkát egyébként nehezítette, hogy jelentős szél volt a területen, amely tovább táplálta a tüzet, de az eredményes beavatkozásnak köszönhetően a Tájházat sikerült megvédeni a tűztől és a munkálatok során eloltották a szabadtéri tüzet.” - mondta el Cseresznyés Dániel a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Szerdától az egész ország területére elrendelték a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok. Az elmúlt hetekben tapasztalt tavaszias, csapadékmentes és szeles időjárás miatt különösen a parlag- és legelőterületeken, valamint az azokkal határos erdőterületeken alakult ki fokozott tűzveszély. A Nébih tájékoztatása szerint február közepe óta mintegy 2000 erdő- és vegetációtűz keletkezett, amelyek több mint 9000 hektár területet érintettek. A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi pénzbírsággal sújtható.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó